Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sākusies dziesmu rakstīšanas nometnes RIGaLIVE ceturtā sesija

Šodien, 2. aprīlī sākas dziesmu rakstīšanas nometne RIGaLIVE, kas jau ceturto reizi kopā pulcēs vairāk kā trīsdesmit mūziķus no septiņām valstīm – Latvijas, Igaunijas, Polijas, Baltkrievijas, Nīderlandes, Lielbritānijas un Ungārijas, informēja nometnes organizatori.

RIGaLIVE ideja radusies Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas mūzikas eksports izpilddirektorei Agnesei Cimuškai-Rekkei, un kopš 2017. gada rudens tā tiek regulāri organizēta kopā ar Agneses domubiedriem - producentu Kasparu Ansonu un skaņas inženieri Krišjāni Geidānu. Līdz šim nometnē piedalījušies vairāk kā simts mūziķu, to skaitā Dons, Linda Leen, Jānis Aišpurs, Aija Andrejeva, Markus Riva, Māra Upmane-Holšteine, Samanta Tīna, Justs, Aminata un daudzi citi.

RIGaLIVE ceturtā sesija norisinās no šodienas līdz ceturtdienai – pirmajā dienā notiek dalībnieku iepazīšanās, lekcijas un darbnīcas, taču rīt un parīt desmit komandas, kas katra sastāvēs no trīs mūziķiem – izpildītāja, dziesmu autora un producenta – astoņas stundas intensīvi strādās pie jaunu dziesmu tapšanas, kas katras dienas noslēgumā tiks prezentētas citām komandām un mūzikas industrijas ekspertu panelim.

Pie RIGaLIVE veiksmes stāstiem noteikti jāmin Zemes stunda (ansis, Kristīne Pāže, Kaspars Ansons), kas vietnē YouTube jau skatīta vairāk kā 2.5 miljonu reižu, kā arī jau 34 nedēļas ieņem pirmo vietu kā digitālo platformu klausītākā dziesma Latvijā.

Neskaitāmas no RIGaLIVE laikā tapušajām dziesmām nonākušas regulārā radio rotācijā; divas dziesmas nokļuva Supernova 2019 finālā (Samantas Tīnas  izpildītā Cutting the Wire un Edgara Kreiļa izpildītā Cherry Absinthe).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja