Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Teātris, Kalifornija un baltiešu jaunrade. Koncertsēriju Personīgi Liepājā sāk tikšanās ar Arturu Maskatu

Klāt rudens un līdz ar to arī Liepājas koncertzāles Lielais dzintars koncertsērijas Personīgi rudens sezona. Četrās svētdienas pēcpusdienās klausītājiem būs iespēja tuvplānā izzināt teātra mūziku, amerikāņu klaviermūziku, armēņu duduka skaņas, kā arī personiski iepazīt klasiku un jaunradi.

"Rudens sezonā koncertsērijā Personīgi turpināsim piedāvāt iespējas rast tuvāku saikni ar dažādiem mūzikas žanriem un to izpildītājiem un radītājiem mazajās koncertformās. Pirmo reizi koncertsērijā pievērsīsimies viena konkrēta autora mūzikai: sezonas atklāšanas koncertā piedāvāsim iepazīt Artura Maskata dzīves pilno teātra mūziku, kuru Dmitrija Petrenko režijā izpildīs dziedošu aktieru ansamblis," uzsver Liepājas koncertzāles mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča.

Koncertsērijas Personīgi sezonas atklāšanas koncertā svētdien, 25. septembrī, plkst. 15.00 komponists Arturs Maskats izvēlējies atskaņot savus darbus kopā ar paša iemīļotajiem Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieriem Maksimu Buselu un Jūliju Berngardti un Liepājas teātra balsi Everitu Pjatu-Gertneri. To visu kopā savijis Liepājas teātra galvenais režisors Dmitrijs Petrenko. Gaidāma Artura Maskata mūzika no dažādām teātra izrādēm un koncertuzvedumiem (Si minors ar O. Vācieša dzeju, Hotelis Atlantīda ar Aleksandra Čaka dzeju, Sauciet to par teātri ar Māras Zālītes dzeju un Rīgas Krievu teātrī iestudētā Mīlas svētība ar Raiņa un Aspazijas dzeju).

Koncertsērijas turpinājumā 16. oktobrī sadarbībā ar Rudens kamermūzikas festivālu pianists Juris Žvikovs programmā Made in California iepazīstinās ar XX gs. amerikāņu komponistu, žanru revolucionāru Džona Keidža, Džona Adamsa, Lū Herisona daiļradi, kas atvēra durvis uz jaunu pasauli klaviermūzikā. Armēņu duduka virtuozs Arsens Petrosjans 20. novembrī kopā ar savu kvartetu izpildīs armēņu tradicionālo un garīgo mūziku, kā arī nozīmīgāko armēņu komponistu radītos skaņdarbus. (Derīgas uz pavasara koncertu iegādātās biļetes.)

Sērijas noslēgumā 11. decembrī latviešu soprāns Gunta Gelgote kopā ar flautistu Giedrju Gelgotu, čellistu Ēriku Kiršfeldu un pianisti Hertu Hansenu piedāvās Vīnes klasikas un Baltijas jaunrades programmu, dažādos sastāvos izpildot gan Jozefa Haidna un Ludviga van Bēthovena instrumentālo mūziku un reti dzirdētās dziesmas balsij ar klavierēm, gan latviešu komponistes Santas Bušs un lietuviešu komponista Andrjus Šura jaundarbu pirmatskaņojumus.

Pēc koncertiem 2. stāva galerijā varēs tikties ar mūziķiem neformālā gaisotnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja