Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Trešdiena, 4. septembris
Dzintara, Dzintars, Dzintra

Vecāķi. Saulriets. Ērģeles. Brauciet izbaudīt! Vecāķu pludmalē sestdien notiks Saulrieta koncerts

Jau ceturto reizi Vecāķu pludmalē gaidāms īpašs notikums – Saulrieta koncerts –, kura galvenā varone ir lieliskā ērģelniece Ilona Birģele. Šoreiz viņa muzicēs kopā ar vijolnieku Raimondu Ozolu

Saulrieta koncerts sestdien, 20. jūlijā, sāksies plkst. 20.45 un ilgs vienu stundu. Šis koncerts, kurā skanēs Johana Sebastiāna Baha, kā arī franču un latviešu komponistu mūzika no Lūcijas Garūtas un Emīla Dārziņa līdz Raimondam Paulam, baudāms bez maksas. Vēlams vien paņemt līdzi savu paklājiņu vai saliekamo krēsliņu ērtākai mūzikas un saulrieta baudīšanai, bet nav liegts arī iebrist jūrā. Savukārt abi mākslinieki muzicēs uz Vecāķu Glābšanas stacijas jumta.

"Akcents būs uz meditāciju un gaismu, uz noskaņu, kas iederas saulrietā. Tās ir neaprakstāmas sajūtas. Man šķiet, ka es pati esmu vislielākā ieguvēja, jo spēlējot izbaudu dabas skaisto, mainīgo krāsu gleznu, ko redzu acu priekšā," stāsta Ilona Birģele, kura muzicējusi visos Saulrieta koncertos. Koncertā gaidāma "demokrātiska programma mūzikas baudīšanai bez sarauktām pierēm", teic ērģelniece.

Programmā būs gan bezgalskaistā, smeldzīgā Meditācija no Žila Masnē operas Taīda, gan Kloda Debisī Mēnessgaisma (no Bergamaskas svītas), gan arī slavenā, virtuozā Leona Belmana Tokāta no Gotiskās svītas un Jēkaba Jančevska Meditācija gaismai. Un kur nu bez Emīla Dārziņa Melanholiskā valša! Tiltu starp abām kultūrām veidos Raimonda Paula Tāls Parīzes radio, ko "dziedās" vijole. Noslēgumā, kā arvien, skanēs savulaik Vecāķos dzīvojušās komponistes Lūcijas Garūtas Meditācija (pārlikumā ērģelēm).

Koncertu vadīs muzikoloģe Inta Zēgnere. Koncerts ir piemērots arī ģimenēm ar maziem bērniem, jo bērni varēs spēlēties smiltīs, vienlaikus klausoties mūziku. "Nolēmām rīkot šādus koncertus, jo Vecāķos jūra, pludmale un saule ir, bet skatuves un kultūras dzīves praktiski nav. Bet mums vajag! Uzrunāju ērģelnieci Ilonu Birģeli, un sākām rakstīt projektus. Saulrieta koncertos jūtamies kā pašas baznīcā, kur vienā pusē ir ērģeles, bet otrā – saulriets kā pašas Dabas altāris," stāsta biedrības priekšsēdētāja Ilona Jahimoviča.

Vecāķos 20. jūlijā būs, ko darīt arī no rīta, jo projekta Vecāķi. Drošība. Kultūra programmas pirmajā daļā no plkst. 11 līdz 12 Vecāķu pludmalē pie Glābšanas stacijas (Selgas 23) ģimenēm domātā pasākumā būs lieliska iespēja uzzināt par jaunākajām drošības tehnoloģijām un vērot glābējus darbībā. Paredzēta dronu demonstrācija. Droni palīdz gan pašvaldības policijas ikdienas darbā, gan glābšanas pasākuma prezentēšanu uz ūdens. Vairāk informācijas www.vecakiriga.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja