Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Trešdiena, 4. septembris
Dzintara, Dzintars, Dzintra

Vienreiz dzirdējis, atcerēsies visu mūžu. Opersvētku izrādē Traviata Siguldā dziedās Maija Kovaļevska un Dmitro Popovs

XXXI Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki no 26. līdz 28. jūlijam Siguldas pilsdrupu estrādē piedāvās četrus koncertus, bet šo svētku īpašais notikums būs Džuzepes Verdi operas Traviata oriģināliestudējums, kurā galvenajās lomās būs starptautiskas operzvaigznes – latviešu soprāns Maija Kovaļevska un ukraiņu tenors Dmitro Popovs.

Izrāde notiks 27. jūlijā plkst. 21, un to diriģēs Jānis Liepiņš, kuram šī būs debija pie Traviatas diriģenta pults. Maijas Kovaļevskas soprāns krāšņos arī Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku galā koncertu Mūsu zeme – Latvija svētdien, 28. jūlijā, plkst. 18. Tajā uzstāsies spožākie latviešu dziedātāji Jānis Apeinis, Ilona Bagele, Jūlija Vasiļjeva, Dainis Skutelis, Andris Lapiņš, Rihards Mačanovskis, Krišjānis Norvelis un Dināra Rudāne. Arī šo koncertu diriģēs Jānis Liepiņš.

Šīsvasaras Opermūzikas svētkus sāks svētku atklāšanas koncerts Operas uvertīra Siguldas Jaunās pils dārzā 26. jūlijā plkst. 19, tajā kopā ar pianisti Agnesi Egliņu uzstāsies Latvijas Nacionālās operas solisti Rinalds Kandalincevs un Marlēna Keine, kā arī vijolnieks Dainis Madjaņiks. Marlēna Keine dziedās arī tradicionālajā Garīgās mūzikas koncertā, muzicējot kopā ar ērģelnieci Ingunu Grīnbergu Siguldas luterāņu baznīcā 28. jūlijā plkst. 13.

Diriģents Jānis Liepiņš uz Latviju pošas no Vācijas, kur kopš 2019. gada ir Manheimas teātra kapelmeistars. Pērnvasar viņš spoži debitēja pie Siguldas Opermūzikas svētku galā koncerta diriģenta pults, un nu viņam ir uzticēti abi galvenie opersvētku notikumi. Viņš teic, ka pagājušajā vasarā, pirmoreiz piedaloties Opermūzikas svētkos, viņam ļoti iepatikusies tajos valdošā gaisotne, kas sniedz brīnišķīgu iespēju skaisti pavadīt nedēļas nogali Siguldā. Gatavojoties debijai pie Traviatas diriģenta pults, Jānis Liepiņš uzsver, ka tā ne velti ir viena no vispopulārākajām operām pasaulē, jo tajā ir ne tikai daudz skaistu melodiju, bet arī dramatisks saturs. "Šajā Verdi meistardarbā ir visa emociju gamma: no mīlestības līdz dusmām, greizsirdībai, skaudībai. Tajā ir gan prieki, gan ciešanas un bēdas savienojumā ar tik pazīstamām melodijām, kuras vienreiz dzirdējis, atcerēsies visu mūžu. Gan Traviatas saturs, gan melodijas spēj emocionāli aizgrābt. Esmu pārliecināts, ka šis būs ļoti skaists notikums šajā skaistajā vietā," saka Jānis Liepiņš, priecājoties, ka beidzot uz skatuves tiksies ar Maiju Kovaļevsku un Dmitro Popovu. Savukārt abiem izcilajiem dziedātājiem šī būs atkalsatikšanās pēc ilgāka laika – viņu gaitas senāk krustojušās uz pasaules operteātru skatuvēm. Tieši Siguldas Opermūzikas svētku skatuve savulaik deva startu Maijas Kovaļevskas starptautiskajai karjerai, un gadu gaitā viņa Siguldā atgriezusies dažādās lomās. 2019. gadā dziedātāja Siguldā debitēja Toskas lomā un pirms diviem gadiem nodziedāja savu zelta lomu – Mimī Pučīni operas Bohēma iestudējumā. Pēdējos gados Maijas Kovaļevskas dzīve un uzstāšanās noritējušas Austrālijā, kur kovidpandēmijas slēgto robežu dēļ dziedātājai nācās palikt ilgāku laiku. Pirms došanās uz Latviju viņa šomēnes piedalījās Latviešu dziesmu svētkos Toronto, Kanādā, kur dziedāja solo Andreja Jurjāna kantātes Tēvijai atskaņojumā.

Traviatas iestudējumā Siguldā Žermona lomu atveidos baritons Rinalds Kandalincevs, grāfienes Floras lomā būs mecosoprāns Ilona Bagele, Annīnas lomā debitēs jaunais soprāns Brigita Čirkše. Pārējās lomās Krišjānis Norvelis, Andris Lapiņš, Juris Ādamsons, Viesturs Vītols. Muzicēs festivāla koris un orķestris. Režisors – Guntis Gailītis, scenogrāfs – Reinis Suhanovs, kostīmu māksliniece – Anna Heinrihsone.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja