Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

XI Jauniešu Dziesmu un deju svētki Tallinā paudīs jūras stāstus par Igauniju

XI Jauniešu dziesmu un deju svētki Zeme un pasaule Talllinā no 1. līdz 3. jūlijam paudīs jūras stāstus par Igauniju un tās cilvēkiem, informēja Tallinas — Eiropas kultūras galvaspilsētas 2011. Sabiedrisko attiecību pārstāve Latvijā Elīna Kalniņa.

Dziesmu un deju svētku  tradicionālie pasākumi – atklāšanas ceremonija, noslēguma koncerts, dejotāju un dziedātāju uzstāšanās – norisināsies brīvā dabā, Tallinas Dziesmu svētku estrādē. Dziesmu un deju svētku gājienā visi svētku dalībnieki kopā mēros ceļu no Tallinas centra līdz Dziesmu svētku estrādei. Tikpat nozīmīga tradīcija ir lāpa, kas svētku laikā deg Dziesmu svētku estrādes bākā, stāstīja E. Kalniņa.

XI Jauniešu dziesmu svētku koncerts, kas notiks 3. jūlijā, ir iespaidīga, aptuveni sešas stundas gara dažādu koru un orķestru uzstāšanās. Kopkorī pulcēsies ap 18 000 dziedātāju.

XI Jauniešu deju svētku koncertos 1. un 2. jūlijā divu stundu garajā uzvedumā piedalīsies  tūkstošiem deju un akrobātisko grupu dalībnieku. Dejotāji veidos iespaidīgus deju rakstus,  kopā parādot vairāk nekā 20 deju un akrobātisko numuru. Pirmais deju uzvedums notiks jau XI Jauniešu dziesmu un deju festivāla atklāšanas ceremonijas laikā. Apvienotais dziedātāju koris atradīsies uz dziesmu skatuves, savukārt dejotāji uzstāsies laukumā skatuves priekšā.

Dziesmu un deju svētku tradīcija Igaunijā aizsākusies 1869. gadā, kad Tartu notika pirmais šāda veida notikums. Kopš 1896. gada svētki norisinās Tallinā un tiek organizēti reizi piecos gados. Tikpat bieži notiek arī Jauniešu dziesmu un deju svētki. Kopš 1934. gada, kad nosaukumu pārdēvēja par „Dziesmu un deju svētkiem”, tie ietver arī tautas deju uzvedumus. 2003. gada novembrī UNESCO pasludināja Igaunijas Dziesmu un deju svētkus par Cilvēces mutvārdu un nemateriālās kultūras mantojuma meistardarbu. Iepriekšējos Dziesmu svētkos Igaunijā, kas notika 2009. gada vasarā, bija aptuveni 40000 dalībnieku un koncertus trīs dienās apmeklēja aptuveni 154 000 klausītāju, savukārt Deju svētku koncertus noskatījās gandrīz 34000 cilvēku. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Noskaidroti Sansusī kaušļu pāri

Nedēļas nogalē, 26. un 27. oktobrī, Rīgas cirka arēnu ieņems Sansusī mūziķu kautiņa dalībnieki, kur notiks pirmais kautiņu zibensturnīrs, kurā gavilēs, muzicēs un performēs 16 dalībnieki, pārstā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja