Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Dailes teātris jūlija izskaņā sāks jauno sezonu

Dailes teātris 30.jūlijā sāks jauno, 105. sezonu, informēja teātra pārstāve Agnese Vārpiņa.

Plānots, ka teātra darbiniekus kopsapulcē uzrunās vadība, stāstot par jaunās sezonas redzējumu un radošajām iecerēm. Pēc tam, uzsākot jauno sezonu, tradicionāli taps teātra darbinieku kopbilde, informē Vārpiņa.

Izrādes Dailes teātrī atsāksies augusta sākumā, un ar repertuāru iespējams iepazīties teātra mājaslapā. Pirmais šīs sezonas notikums teātrī būs muzikālā izrāde Stulbā dzīve - divu kabarē grupu - britu grupas The Tiger Lillies un tagad Francijā darbojošos ukraiņu Dakh Daughters - satikšanās uz Dailes teātra skatuves ar aktrisēm Ievu Segliņu, Ēriku Egliju-Grāveli un Ilzi Ķuzuli-Skrastiņu.

"Laikā, kad cilvēci tricina ļaunums, ir gļēvi novērsties no neērtā un sāpinošā, tādēļ ir nepieciešams līdz pašam kaulam, melni un radikāli godīgi pasmieties par stulbo dzīvi," teic režisors un autors Vlads Troickis. Iestudējums būs stāvizrādes formātā, trīs dažādās valodās - latviešu, ukraiņu un angļu - un tajā mākslinieki meklēs atbildes uz brīvības un demokrātijas jautājumiem. Iestudējuma pirmā izrāde gaidāma 9. augustā koncertzāles Cēsis teātru skates Grand Prix ietvaros, bet 10.augustā un 11.augustā divās izrādēs Dailes teātra Lielajā zālē.

Savukārt nākamais Lielās zāles jauniestudējums gaidāms 13.septembrī, kad pirmizrādi piedzīvos izrāde jauniešu auditorijai Zilā lapsa. Izrādi Dailes teātrī iestudē lietuviešu režisors un dramaturgs Jons Tertelis. "Zilā lapsa ir animācijas iedvesmota izrāde, kas aicinās skatītājus doties pasakainā ceļojumā un iepazīt to, kas slēpjas pasaku ēnas pusē," pauž Vārpiņa.

Tāpat teātra pārstāve atklāj, ka Lielās zāles skatuvi šovasar ir skārušas ilgi gaidītas izmaiņas - ar teātra sadarbības partneru, kokapstrādes uzņēmuma Stiga RM atbalstu šovasar vecā skatuves grīda tika nomainīta uz jaunu. Savukārt kamēr norit Dailes teātra Mazās zāles pārbūve, Mazās zāles iestudējumi būs skatāmi Tabakas fabrikā, un kā pirmās tur skatāmas monizrādes - Dārtas Danevičas Zēni nav meitenes 20.augustā un Ķuzules-Skrastiņas Visas viņas 31.augustā, informē Vārpiņa.

Savukārt 28.augustā Tabakas fabrikā notiks Jura Joneļa iestudētā koncertuzveduma Kodiens pirmizrāde, kas stāsts par rakstnieku Čārlzu Bukovski. Koncertizrādē piedalīsies muzikālā apvienība Uzvaras bulvāris un lomās būs redzams aktieru pāris Eglija-Grāvele un Gints Grāvelis, kā arī aktieris Juris Bartkevičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja