Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

KDi lasi: Kaisle, uguns un auglība

Nestrīdēsimies, kuri saulgrieži ir "īstie", – izmantosim abas iespējas. Mežaparka Lielajā estrādē, kas asociējas ar Dziesmu svētku kopkori un tā klausītājiem, top vērienīgs saulgriežu sagaidīšanas deju uzvedums Lec, saulīte!

Tā vēl nekad nav bijis, bet tagad būs – Mežaparka Lielās estrādes laukums, kurā parasti sēž Dziesmu svētku skatītāji vai ritmiski dīdās vasaras popkoncertu publika, pārtop par Jāņu kalnu, lai ar vērienīgu deju uzvedumu Lec, saulīte! svinētu saulgriežus. Nestrīdēsimies, kuri saulgrieži ir "īstie" – vai tajā naktī, kad ierasti svinam Līgosvētkus, vai pāris dienu agrāk. Izmantosim abas iespējas: vispirms 21. un 22. jūnijā plkst. 22 Mežaparkā (arī publiskajā ģenerālmēģinājumā 20. jūnijā plkst. 22) pasākumā Rīga 2014 saulgrieži izbaudīsim deju uzvedumu Lec, saulīte!, kurā 2300 dejotāju speciāli šim notikumam radītās mūzikas dzīvajā izpildījumā iejutīsies lauku sētā, lai svinētu dabas un dzīvības pilnbriedu. Tūlīt pēc tam – pēdējais laiks doties līgot uz laukiem.

Jaudīgi un kaislīgi

Jāņus svinēs mūsdienu cilvēki, te valdīs kaisle, uguns un auglība. Deju uzvedumā piedalīsies 60 vislabāko deju kolektīvu no visas Latvijas – tie ir A grupas deju ansambļi un vidējās paaudzes deju kolektīvi, kuri skatēs pirms iepriekšējās vasaras Dziesmu un deju svētkiem ieguvuši augstāko pakāpi. Skatītāji uzvedumā nolūkosies no Dziesmu svētku kopkora rindām, kurās pa vidu publikai izvietosies arī pustūkstotis kora dziedātāju. Uzvedumu krāšņos solisti – etnodziedātāja Kristīne Kārkle- Puriņa, koklētāja Laima Jansone, Lec, saulīte! orķestris ar pašu mūzikas autoru Raimondu Tigulu priekšgalā, kā arī bungu un dūdu grupa Auļi. Uzveduma mākslinieciskais vadītājs ir Jānis Ērglis, režisors – Elmārs Seņkovs, komponists – Raimonds Tiguls, scenārija un tekstu autore – Rasa Bugavičute, deju horeogrāfi – Jānis Ērglis, Jānis Purviņš, Agris Daņiļevičs, scenogrāfs – Reinis Suhanovs, tērpu māksliniece – Evija Dāboliņa, diriģenti – Ints Teterovskis, Jānis Ozols un Māris Sirmais, kurš arī dejotājiem liek dziedāt jau par YouTube hitu kļuvušo noslēguma dziesmu Lec, saulīte!

Ineses Lūsiņas rakstu par deju uzvedumu Lec, saulīte! lasi 19.jūnija KDi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja