Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Liepājas teātrī Dmitrija Petrenko režijā top iestudējums Kaija

Liepājas teātrī galvenā režisora Dmitrija Petrenko vadībā top iestudējums Kaija, kas piedzīvos 11. februārī, informēja teātra pārstāvji.

Luga, kas sarakstīta 1895. gadā, ir viens no izcilākajiem Antona Čehova darbiem, kas atnesa autoram atzinību.

"Mana sajūta ir tāda, ka Kaija ir uzrakstīta nevis pirms gandrīz 130 gadiem, bet tieši šodien. Katrs tēls Kaijā ir atpazīstams un tuvs, brīžiem pat grūti saprast, ar ko es pats no visiem tēliem personificējos vairāk. Tāpēc negribas nosodīt nevienu, lai arī katrs tur ir pārņemts tikai ar sevi. Viņus ir viegli saprast, viegli jūst viņiem līdzi. Dorns lugā saka: "Tik daudz mīlestības." Var tikai piebilst – arī cerību, vilšanos un skumju," par lugu saka Dmitrijs Petrenko. 

Režisora versijā stāsta centrā ir divi jaunieši – Kostja un Ņina. Viņi vēl tikai meklē savu ceļu dzīvē, taču abi ir pārliecināti, ka laimīgus viņus padarīs tikai mākslas pasaule, kurai viņi grib būt piederīgi. Viņi tic, ka mākslinieks ir vienīgais cilvēks uz pasaules, kas var būt pa īstam saprasts un mīlēts. Tāpēc viņi ir gatavi riskēt, provocēt un maksāt par šādu dzīvi visaugstāko cenu. Bet vai viņi ir gatavi vilties un saprast, ka ambīcijas ne vienmēr ir tas, kas padara cilvēkus laimīgus? Un vai cilvēks vispār var zināt, kas patiesi viņam ir vajadzīgs, lai tāds būtu? Ko darīt, ja cīņa par savām vēlmēm izrādās vien bezjēdzīgs skrējiens, kura beigās ir tikai vilšanās un tukšums?

Izrādē piedalās aktieri – Agnija Dreimane, Kārlis Ērglis, Inese Kučinska, Leons Leščinskis, Edgars Pujāts, Karīna Tatarinova, Armands Kaušelis, Edgars Ozoliņš, Artūrs Irbe, Kintija Stūre vai Madara Kalna.

Kopā ar režisoru izrādi veido arī scenogrāfe Marija Ulmane, kostīmu māksliniece Baiba Litiņa, mūzikas autors Jūlijs Melngailis (Bel Tempo) un gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš.

Izrādi iespējams noskatīties arī 12. un 24. februārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja