Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Projektā Jaunie nāk! būs skatāmas latviešu jauno horeogrāfu īsformāta izrādes

Latvijas Jaunā teātra institūts aicina uz latviešu jauno horeogrāfu īsformāta izrādēm projektā Jaunie nāk! 20. un 21.janvārī Ģertrūdes ielas teātrī, portālam Diena.lv vēsta Latvijas Jaunā teātra institūta pārstāvji.

Jaunie nāk! ir projekts, kas piedāvā jauniem dejas māksliniekiem realizēt savas idejas kompaktā 20 minūšu formātā. Jaunie nāk! pirmajā laidienā startē trīs jaunas horeogrāfes un dejotājas - Kristīne Vismane, Elīna Lutce un Lelde Feldmane, kuru darbi pēc veiksmīgas pirmizrādes pagājušā gada decembrī Dirty Deal teatro, šonedēļ divus vakarus viesojas jaunā spēles vietā - Ģertrūdes ielas teātrī.

„Jauno meiteņu priekšnesumos visvairāk iepriecināja gaumīgā humora izjūta, balansējot starp nopietno un dramatisko,” pēc pirmizrādes rakstīja kritiķe Dita Eglīte, uzteicot arī jauno mākslinieču artistiskumu un azartu.

Visas trīs autores pieder pie visjaunākās horeogrāfu paaudzes, kas 2011.gada vasarā pabeidza Latvijas Kultūras akadēmijas Modernās dejas horeogrāfijas nodaļu. Rudenī Latvijas Jaunais teātra institūts sāka projektu Jaunie nāk!, kas piedāvā jaunajiem dejas māksliniekiem realizēt savas radošas idejas kompaktā 20 minūšu formātā un skatītājiem redzēt trīs atšķirīgus stāstus vienā vakarā.

Projektā Jaunie nāk! Ģertrūdes ielas teātrī 20. un 21.janvārī būs skatāma K.Vismanes izrāde Zeir, E.Lutces Nemiers un L.Feldmanes Pēc punkta. Biļetes iegādājamas www.bezrindas.lv, galerijā Istaba un pirms izrādes Ģertrūdes ielas teātrī.

Izrādes rīko Latvijas Jaunā teātra institūts sadarbībā ar Dirty Deal Teatro, Ģertrūdes ielas teātri un radošo apvienību Nomadi, atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Rīgas dome.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja