Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ārkārtas situācijas laikā LNMM muzejos notiks tikai individuāli apmeklējumi

Saistībā ar valdības izsludināto ārkārtējo situāciju valstī Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, Mākslas muzejā Rīgas birža, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā un ekspozīcijā Muzeju krātuvē Skulptūru mežs. Antīkās un renesanses tēlniecības nolējumi no 2020. gada 9. novembra līdz 6. decembrim var notikt tikai individuāli apmeklējumi, izņemot vienas mājsaimniecības locekļiem, informēja LNMM pārstāve Natālija Sujunšalijeva.

"Mūsu apmeklētāju un darbinieku drošība ir mūsu prioritāte. Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) klātienes izglītojošā darba pārtraukšana un plānoto pasākumu atcelšana laika periodā no šī gada 9. novembra līdz 6. decembrim ir daļa no drošības pasākumiem, reaģējot uz Covid-19 izraisīto situāciju valstī," pausts muzeja paziņojumā

Muzeju durvis būs atvērtas individuāliem apmeklētājiem, turpinot sniegt aizraujošu pieredzi, iedvesmu un mierinājumu, vienlaikus ierobežojot un regulējot apmeklētāju skaitu un plūsmu.

Muzejos tiek nodrošināta apmeklētāju vienvirziena plūsma, un telpās atrodas ne vairāk kā 50% no kopējā iespējamā cilvēku skaita, ko pieļauj apmeklētājiem pieejamā telpu platība un infrastruktūra.

Vienam apmeklētājam ir paredzēti vismaz 10 m² no publiski pieejamās telpas. Tāpat LNMM muzeju apmeklētājiem ir nodrošināta publiski pieejama (uz vietas un mājaslapā) informācija par maksimāli pieļaujamo personu skaitu, kas vienlaicīgi var atrasties konkrētajā ēkā un telpā.

LNMM muzeju darba laiks paliek nemainīgs. Otrdienās Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejs, bet trešdienās Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs ir atvērti ilgāk – no plkst. 11 līdz 19, savukārt piektdienās Latvijas Nacionālais mākslas muzejs un Mākslas muzejs Rīgas birža strādā no plkst. 10 līdz 20. Antīkās un renesanses tēlniecības nolējumu ekspozīcija Muzeju krātuvē atvērta skatītājiem trešdienās, ceturtdienās un piektdienās no plkst. 11 līdz 17.

Ieejas biļetes pastāvīgajās ekspozīcijās un izstādēs var iegādāties gan uz vietas muzeja kasē, gan attālināti, izmantojot mobilo maksājumu lietotni Mobilly. Pielāgojoties ārkārtējās situācijas apstākļiem valstī un rūpējoties par apmeklētāju drošību, LNMM aicina iespēju robežās veikt bezkontakta norēķinus vai izmantot maksājumu kartes.

Ekspozīcijas apmeklējums Muzeju krātuvē ir bez maksas. Virtuālā gida pakalpojumu var iegādāties mobilo maksājumu lietotnē Mobilly, kā arī veicot apmaksu ar rēķinu.

Visās Latvijas Nacionālā mākslas muzeja struktūrvienībās ekskursijas gida pavadībā laikposmā no 9. novembra līdz 6. decembrim nenotiek.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja