Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

ASV kultūras festivāls Food for the Soul piedāvās mūziku, havajiešu deju un šefpavāru sacensības

ASV kultūras festivālā „Food for the Soul” ASV vēstniecība kopā ar partneriem visā Latvijā rīkos kultūras pasākumus, tādējādi atklājot dažādu Amerikas reģionu kultūru daudzveidību, kā arī etnisko grupu unikālo ieguldījumu ASV kultūrā, uzsvēra vēstniecības pārstāve. Programmā ietilpst vienreizējs “pop-up” restorāns ar Latvijas un Amerikas šefpavāru sacensībām (biļetes būs pieejamas vēstniecības rīkoto konkursu uzvarētājiem), gaidāmi izcili koncerti — koncertēs Čikāgas bērnu koris un blūza dīva Nellie „Tiger” Travis, būs havajiešu deju meistarklases, pasaulslavenu amerikāņu fotogrāfu izstādes un semināri, kā arī līdz šim Latvijā nerādītas amerikāņu filmu skates.
Nākamnedēļ ASV vēstniecība Latvijā atklās ASV kultūras festivālu “Food for the Soul”, kas norisināsies Latvijā no 26.aprīļa līdz 28.maijam.sŠogad ASV vēstniecība uz Latviju ir atvedusi izcilus vokālās mūzikas, blūza, dejas, kulinārijas un fotogrāfijas meistarus, informē ASV niecības Preses un kultūras nodaļa.

Galvenie ASV kultūras festivāla pasākumi:

26.–29. aprīlis, ASV restorānu kritiķe Margo Trū gatavos kopā ar šefpavāru Mārtiņu Rītiņu, tiksies ar kulinārijas blogeriem un piedalīsies improvizētās sacensībās starp latviešu un amerikāņu šefpavāriem vienreizējā pop-up restorānā.

29.–30.aprīlis, Čikāgas bērnu koris uzstāsies ar leģendāro mūziķi Bobiju Makferinu (30.IV Kongresu namā), dalīsies pieredzes apmaiņā ar Rīgas Doma skolas kori un sniegs bezmaksas koncertu 29.IV Anglikāņu baznīcā.

29. aprīlis– 2. maijs, Kustību terapeites Trina Nahm-Mijo un Barbara Nordstrom-Loeb vadīs deju meistarklases ļaujot ikvienam iepazīt havajiešu dejas soļus. 1. maijā plkst. 13 notiks atklātā meistarklase Rīgas Horeogrāfijas vidusskolā, ieeja bez maksas.

2.–3. maijs,  Biedrība Foto.lv atklās Rīgā dzimušā amerikāņu fotogrāfa Filipa Halsmana “101 LIFE žurnāla vāka foto” izstādi un organizēs starptautiski zinātnisko konferenci par Halsmana ieguldījumu fotogrāfijas vēsturē;

10.–13. maijs,  Rīgas Saksafona kvartets kopā ar Kristoferu Bītiju sniegs džeza koncertu sēriju Rīgā, Balvos un Talsos.

26.–30. maijs, Žurnāla National Geographic foto redaktore Sāra Līn un Summer School of Photography (ISSP) rīkos fotoprojektu jaunajiem Latvijas fotogrāfiem Kuldīgā, kā arī sniegs lekciju par savu darbu.

28.maijs, Dzintaru koncertzālē Jūrmalā ar kopīgu koncertu uzstāsies ASV blūza dziedātāja Nellie “Tiger” Travis un ”Latvian Blues Band”.

5.–8. maijs, Kinoskola sadarbībā ar vēstniecību organizēs amerikāņu “film noir”filmu skati un lekcijas.
3.–31. maijs, Dirty Deal Kino klubs piedāvās filmu programmu “Kombinētais audums”.

Plašāka informācija par ASV kultūras festivāla „Food for the Soul” pasākumiem pieejama ASV vēstniecības mājaslapā un sociālajās vietnēs Facebook, Twitter, draugiem.lv. Turpat iespējams piedalīties kultūras mēneša konkursos Facebook.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja