Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Gada izskaņā atjaunotajās telpās varētu atgriezties Rīgas cirka kolektīvs

Noslēgumam tuvojas Rīgas cirka vēsturiskās ēkas rekonstrukcijas pirmais posms, tāpēc cirka kolektīva atgriešanos ēkā varētu notikt gada beigās, atzīmēja cirka valdes locekle Māra Pāvula.

Viņa norādīja, ka galvenie rekonstrukcijas posma ieguvumi ir uzlabota ēkas siltumizolācija, jauns kupols un apsildāmas grīdas, kas uzlabo ēkas energoefektivitāti, līdz ar to ir iespēja ēku ekspluatēt gan treniņiem, gan izrādēm visa gada garumā.

Kā būtisku ieguvumu Pāvula akcentē moderna iekaru sistēma, kas dos plašu māksliniecisko brīvību. Viņas ieskatā, skatītājiem lielākās pārmaiņas būs jaunā ieeja. Turpmāk galvenā ieeja būs no iekšpagalma, kurā iekļūst caur vārtiem no Merķeļa ielas puses.

Viņa arīdzan uzsvēra, ka līdz ar būvniecības pabeigšanu ēkā būs iespēja rīkot pasākumus, taču labiekārtošanas darbi turpināsies arī nākamgad - 2023.gads būs iesildīšanās un iekārtošanās sezona, kuras laikā pamazām renovētā ēka tiks apdzīvota. Skatītāju ērtībai tiks labiekārtotas arī citas publiskās telpas: informācijas centrs, iekšpagalms pie galvenās ieejas un sanitārtehniskās telpas un jauna garderobe.

Būvuzņēmuma Aidaco Group pārstāvis Valdis Koks norādīja, ka objektā tiek pabeigti jumta skārda ieklāšanas darbi, savukārt arēnā tiek veikta balkona izbūve no krustām līmētā koka (CLT). Tāpat tiek veikta izbūvēto inženierkomunikāciju regulēšana un apdares pabeigšanas darbi.

Pēc Koka paustā, cirka projektā ir veikti visi nesošo konstrukciju izbūves darbi, izbūvēta jauna kupola konstrukcija no CLT, izbūvēti jauni inženiertīkli un sakārtotas vecās paliekošās būvkonstrukcijas. Veikti arīdzan labiekārtošanas darbi.

Būvprojekta vadītājs, arhitektu biroja NRJA arhitekts uzsvēra, ka līdz plānotajai Rīgas cirka vēsturiskās ēkas pārbūves pilna iecerētā risinājuma realizācijai vēl jāgaida vairāki gadi. Patlaban tiek veikti pēdējie darbi pirmajam posmam lielajā pārbūves projektā, kas paredz, izmantojot ēkas energoefektivitātes paaugstināšanai piešķirto finansējumu, pārbūvēt vēsturiskās arēnas konstrukcijas un inženiertīklus tik tālu, lai arēnu būtu iespējams izmantot gan pasākumiem, gan ikdienas treniņu vajadzībām.

Kā uzsvēra Rīgas cirka pārstāve Zane Volkinšteine, Rīgas cirka vēsturiskās ēkas atjaunošanas pirmās kārtas būvprojekta izstrādes mērķis ir samazināt primārās enerģijas patēriņu, sekmējot energoefektivitātes paaugstināšanu un ēkas lietotāja izdevumu samazināšanos par energoresursiem un veikt ēkā funkcionālus uzlabojumus atbilstoši to nozīmei un izmantošanai, kā arī uzlabot ēkas integrāciju pilsētvidē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja