Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Tatjanas Sutas 90. dzimšanas dienai veltīta izstāde

No gada 28. marta līdz 12. oktobrim Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā būs skatāma izstāde Skatuve. Mūzika. Deja, kas veltīta Tatjanas Sutas 90. dzimšanas dienai, informēja Latvijas Nacionālā mākslas muzeja pārstāve Nataļja Sujunšalijeva.

Skatuve, mūzika un balets ir tas, kas vienoja radošo ģimeni – Romanu Sutu, Aleksandru Beļcovu un abu mākslinieku meitu Tatjanu Sutu. Romans Suta (1896–1944) savas radošās karjeras laikā kā scenogrāfs veidoja noformējumu daudziem operas, baleta un teātra uzvedumiem. Aleksandra Beļcova (1892–1981) portretēja baleta un operas māksliniekus, aktierus un režisorus, kuru lielākā daļa bija viņas tuvi draugi un paziņas. Savukārt Tatjana Suta (1923–2004) pirms veiksmīgas mākslas vēsturnieces karjeras sākšanas ilgstošus gadus dejoja Rīgas baleta trupā. Mūzika ģimenes dzīvoklī skanēja bieži, īpaši tad, kad savas mūziķes gaitas uzsāka Tatjanas meita čelliste Inga Suta.

"Tatjana Suta, pati būdama neordināra, talantīga personība, visas dzīves laikā atradās savu slaveno vecāku ēnā, apzināti uzņemoties viņu radošā mantojuma popularizētājas un glabātājas lomu. Tomēr šoreiz muzeja izstādē Romana Sutas veidotās scenogrāfijas un kostīmu skices, ka arī Aleksandras Beļcovas ar teātra un baleta tēmu saistītie darbi ir tikai fons, kas ilustrē pašas Tatjanas neparasto, notikumu pilno likteni," raksta izstādes Skatuve. Mūzika. Deja kuratore Nataļja Jevsejeva.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja