Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Izglītības ministrs: Stipra profesionālā izglītība ir nozīmīga valsts attīstībai

Pirmdien, 8.jūlijā, izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis un Vācijas Federatīvās Republikas vēstniece Latvijas Republikā Andrea Viktorīna parakstīja Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas un Vācijas Federatīvās Republikas Federālās Izglītības un pētniecības ministrijas nodomu deklarāciju par sadarbību profesionālās izglītības un apmācības jomā, portālu Diena.lv informēja Izglītības un zinātnes ministrijā.

"Nodomu deklarācijas parakstīšana ir apliecinājums, ka profesionālās izglītības un apmācības nozīmi abas valstis atzīst kā galveno faktoru sociāli ekonomiskajai attīstībai un sociālajam progresam kopumā. Ir ļoti svarīgi turpināt veicināt profesionālo izglītību un apmācību, pamatojoties uz darbā īstenotu mācīšanos, lai nodrošinātu jauno speciālistu ātrāku nokļūšanu darba tirgū," uzsver ministrs V.Dombrovskis, kurš, stājoties amatā, profesionālās izglītības stiprināšanu un prestiža celšanu izvirzījis par vienu no savām prioritātēm.

Gan Latvijas, gan Vācijas puse ir ieinteresētas nostiprināt un paplašināt šobrīd notiekošo sadarbību. Nodomu deklarācijas ietvaros puses apliecina savu apņemšanos organizēt pasākumus, kuru mērķis ir apmainīties ar informāciju un dokumentiem, kas sniedz ieguldījumu zināšanu uzlabošanā par profesionālās izglītības un apmācības sistēmām un struktūrām abās valstīs.

Tāpat tiks sekmēti kontakti starp ekspertiem un iesaistītajām personām profesionālās izglītības un apmācības jomā abās valstīs, veicinot metožu un labās prakses apmaiņu, veidojot un plānojot mācību kursus. Sadarbības ietvaros ministrijas sekmēs mācībspēku kontaktus un apmaiņu; veicinās sadarbību starp Latvijas un Vācijas uzņēmumiem, kuri iesaistīti mācību procesā kā prakšu vietu nodrošinātāji.

Vācijas Federatīvās Republikas Federālā Izglītības un pētniecības ministrija plāno nodrošināt finansējumu vienai amata vietai Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kameras Rīgas birojā, lai īpaši atbalstītu pilotprojektus duālās profesionālās izglītības un apmācības elementu ieviešanai trīs gadu laikposmā.

2012.gada 10.–11.decembrī, Berlīnē, ar Vācijas Federatīvās Republikas Izglītības un pētniecības ministriju tika parakstīts Memorands par sadarbību profesionālās izglītības un apmācības jomā Eiropā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē