Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

LIZDA: Tā ir tikai runāšana!

Izglītības un zinātnes ministram Robertam Ķīlim (ZRP) konkrēti jāparāda, kā šos priekšlikumus realizēt. "Uzlieciet uz papīra, parādiet, kā īstenot! Cik saņems pedagogs, kurš strādā mazākā skolā un cik - kurš māca lielā skolā. Tā ir tikai runāšana", par ministra priekšlikumu paaugstināt pedagogu algas no nākošā gada ir skeptisks Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) valdes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Krastiņš.

Kā vēstīts, no 2013/2014 mācību gada skolotāju atalgojums pirms nodokļu nomaksas varētu sasniegt 500 latus, pirmdien raidījumā Labrīt, Latvija! pieļāva izglītības un zinātnes ministrs R.Ķīlis. Tāpat iecerēts pāriet uz 40 stundu darba nedēļu skolotājiem un ieviest kvalitātes pakāpes.

J.Krastiņš atgādināja, ka LIZDA pieprasījusi palielināt pedagogu algas par 10% un finansējumu mērķdotācijām par 15%. "Ne jau interesē tikai zemākā likme. Bet var ļoti labi "apspēlēt" šo jautājumu, kuriem daudz bērnu, kuriem likmes lielākas par 250, atdot skolām, kurām nepietiek," sacīja LIZDA pārstāvis. LIZDA pieprasījusi arī no 1. septembra palielināt finansējumu izglītībai un zinātnei par 10%.

"No ministra gaidam konstruktīvu atbildi, nevis runāšanos ar presi. Mani interesē konkrēti sarunas, dokumenti. Arī tikšanās laikā mums nedod dokumentus. Kur tad redzējums, kā pakāpes tiks ieviestas? Kā sadalīsies? Kopējais redzējums nav nekāds! Tas nav konstruktīvs dialogs, kas vērsts uz kaut kādu risinājumu," atzina J.Krastiņš.

"Kā lai viņam ticu? Ministrs teica, ka viņš pagarinās mācību gadu par mēnesi, tad atbrauc speciālisti no Somijas, Zviedrijas, kuri saka, ka to nevajag darīt. Tad ministrs intervijā presei saka, ka tas bija eksperiments ar sabiedrību. Kurā momentā runā taisnību un kurā laikā mēģina manipulēt ar sabiedrību?" sašutis ir LIZDA pārstāvis.

Viņš arī uzsvēra, ka šobrīd netiekot risināti "tekošie darbi".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē