Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Mazvērsīte: Eirovīzijā jārāda latviskums

Eirovīzijas nolikumā ir iekļauts punkts, kas aicina dziesmās un priekšnesumos iekļaut nacionālus elementus. Diemžēl Latvijā šo punktu ignorē, bet vajadzētu vairāk domāt par to, kā mēs Eirovīzijā varam parādīt tieši latviešiem raksturīgus elementus, portālam Diena.lv stāsta muzikoloģe un mūzikas žurnāliste Daiga Mazvērsīte.

„Diemžēl šogad Eirovīzijas dziesmas un priekšnesumi bija bezpersoniski – neko latvisku tajos nesaskatīju,” atzina muzikoloģe.

Kopumā D.Mazvērsīte atbalsta Latvijas piedalīšanos Eirovīzijā. „Bet man nav saprotama jezga, kas katru gadu notiek ap šo pasākumu. Ko cilvēki cer sagaidīt? Katru gadu uzvarēt taču nav iespējams – muļķīgi un naivi katru gadu Latvijas pārstāvi sagaidīt ar cerībām, ka uzvarēs,” skaidro muzikoloģe.

D.Mazvērsīte uzskata, ka uzstādījums – tautas balsojums - nav pareizs. „Pietiktu ar piecu līdz desmit profesionāļu komandu, kas izvērtē un izvēlas Latvijas pārstāvi. Bet, tā kā tas ir Latvijas Televīzijas pasākums, tad viņi arī nosaka nacionālās atlases kārtību un toni.

D.Mazvērsīte uzsver - svarīgi ir saprast, ka Eirovīzija pēc būtības nav muzikāls konkurss. „Tas ir tautu draudzības festivāls ar muzikālu ievirzi. Galvenais, lai ir patīkams pasākums, kurā parādīt sevi un priecāties par citiem,” saka D.Mazvērsīte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Moldovas trauksmes zvans

Iepriekšējās nedēļas nogalē Moldovā notikušajā referendumā par atbalstu valsts kursam uz integrāciju Eiropas Savienībā vārda tiešā nozīmē pēdējā brīdī uzvaru ar 11,6 tūkstošu balsu pārsvar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē