Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Strautmane: Vienotība pati sev iešāvusi kājā

Vienotība, Saeimas frakcijas sēdē pieņemot lēmumu, ka Dzintaram Zaķim nav jāatkāpjas no frakcijas vadītāja amata, pati sev _iešāvusi kājā, portālam Diena.lv_ norādīja žurnāliste Baiba Strautmane.

Lūgta komentēt Vienotības rīcību pēc ziņām par partijas biedra Dzintara Zaķa izvairīšanos no PVN nomaksas, iegādājoties sev jaunu automašīnu, Strautmane pauda nožēlu par šādu politiķa un partijas reakciju uz notikušo.

"Domāju, ka tas ir nožēlojami, jo politiķi rāda sabiedrībai piemēru. Un viss tas, kas ir noticis – nupat jau ir gandrīz tā, ka nodokļu optimizēšana jau izskatās mazāk skumja, nekā pašas partijas reakcija uz to. Mani, piemēram, dziļi satrieca Solvitas Ābolrtiņas galvenā, dominējošā reakcija – ka viss notiek tikai tāpēc, ka kāds vēlas šķobīt koalīciju, " sacīja Strautmane, piebilstot: "Tas ir tik klasiski – viss tas, ko dzirdējām treknajos gados no TP, LPP/LC mutes – tas liecina par to, ka tā apziņa ir evolucionējusi līdz tādam vienšūnu līmenim domājot par to, ka visa kritika notiek tikai tādēļ, ka kāds vēlas nostumt viņu dibenus un iestumt savus dibenus tajos krēslos".

Žurnāliste atzina, ka viņa ir dziļi vīlusies Vienotības vadības reakcijā uz notikušo, kā arī uzsvēra, ka viss notiekošais ir tas, pēc kā sabiedrība mēra sevi un to, ko var un nevar atļauties, ko var un ko nevar darīt. "Tās sekas šādiem notikumiem var būt ļoti tālejošas un tā uzticība, kas atjaunojas varai, to ar šādu rīcību un nostāju, viņi to, kas lēnām, lēnām sāk atkopties, iedzen atpakaļ zemē. Tā, ka es domāju, ka viņi paši šauj sev kājā. Un pie reizes arī sabiedrībai izdara lāča pakalpojumu", savu nostāju pauda Strautmane.

Līdzīgās domās par Vienotības lēmumu neprasīt Zaķa atkāpšanos no Saeimas frakcijas vadītāja amata ir arī politikas eksperts Filips Rajevskis. Viņš uzskata, ka tas bijis politiski netālredzīgs, bet pragmatisks lēmums. "Ir skaidrs, ka viņiem šobrīd, manuprāt, nav daudz kandidātu šim amatam, viņš kā vadītājs ir pietiekami veiksmīgs. Viena skandāla dēļ viņi jau no Zaķa neatteiksies. Bet cik ļoti politiski tālredzīgs šis lēmums izrādīsies – tas ir cits jautājums. Neizskatās, ka skandāls tik viegli ies secen, jo tas ļoti parāda pretrunas," uzskata Rajevskis.

Diena.lv jau rakstīja, ka ka Zaķis gadu mijā ticis pie jaunas automašīnas Volvo XC60, nenomaksājot valstij aptuveni 8800 eiro (6160 latu) PVN. Publicētajā deputāta e-pasta vēstuļu sarakstē ar Mūsa Motors Rīga saistībā ar šo lietu tiek apspriesta nepieciešamība kādam starpniekuzņēmumam Lietuvā maksāt 1000 eiro (700 latus), lai varētu tikt īstenota nodokļa apiešanas shēma.

Zaķis pagājušās nedēļas nogalē ticies ar viņam piederošā uzņēmuma SIA Datoru centrs vadību un vienojies, ka viņš no uzņēmuma atpirks jauniegādāto automašīnu Volvo XC60, tādējādi atrisinot "morāli ētiskās dabas jautājumu".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē