Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Vrubļevskis gandarīts par veiksmīgo paaudžu maiņu olimpiešu vidū

"Atklāti sakot, mēs nemaz necerējām uz tik lielu sportistu skaitu visos šajos individuālajos sporta veidos. Taču tie sportisti, kuri izpildīja A normatīvu, liek mums lepoties," laikrakstam Diena sacīja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis.

"Mēs varam tikai priecāties par to, ka ir tik liels sportistu skaits. Sevišķi, ja ņemam vērā divus aspektus. Pirmkārt, cik ir tādu sportistu, kuri iepriekšējās sezonās kāpuši uz goda pjedestāla augsta līmeņa sacensībās, kas liecina par viņu konkurētspēju ar pasaules eliti. Otrkārt, 28 mūsu sportistiem Londonā būs olimpisko spēļu debija. Tas parāda, ka labi norit paaudžu maiņa, ko neietekmēja pat finanšu trūkums."

Varbūt tas būs jūtams pēc gadiem četriem vai astoņiem?

Jā, tas nav izslēgts, bet pašreiz viss ir labi. Spilgts piemērs ir tas, ka mums būs pārstāvēts jauns sporta veids - galda teniss, kurā līdz šim nekad olimpiskajās spēlēs nav piedalījies neviens latviešu sportists: ne PSRS, ne Latvijas laikā. Un neviens pat necerēja, ka kādreiz tas varētu notikt, jo visi saka, ka tas ir aziātu sporta veids. Dažas Eiropas lielvalstis pat naturalizē galda tenisistus no Āzijas, bet mums liepājnieks [Matīss Burģis] pats izcīnījis tiesības startēt Londonā. Tas apliecina, ka sporta veidi arī Latvijā var attīstīties, ja ir entuziasti. Tas arī parāda, ka mūsu nostāja neveidot prioritārus sporta veidus ir pareiza. Ja tādu prioritāro sporta veidu sarakstu veidotu, galda teniss tur diez vai iekļūtu… Ja visiem ir vienādas iespējas, tad ir tiesības nokļūt arī uz Londonas olimpiskajām spēlēm.

Kā vērtējat, ka viens no braucējiem uz Londonu, šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis, iespējams, pārdod savu olimpisko sudraba medaļu, ko izcīnīja 2004. gadā Atēnās?

Pirmkārt, es neesmu pārliecināts, ka to sludinājumu internetā ievietojis viņš pats. Otrkārt, es redzu, ka viņš mērķtiecīgi gatavojas olimpiskajām spēlēm, tāpēc, manuprāt, papildu ažiotāžas radīšana ap šo jautājumu var viņam tikai traucēt to izdarīt. Tāpēc mēs arī īpaši neuzbāžamies viņam ar šo jautājumu, necenšamies sazināties ar viņu. Tajā pašā laikā gribu uzsvērt, ka dažādi sporta notikumu talismani, atribūtika un pat balvas tiek tirgotas internetā un izsolēs teju katru dienu. Piemēram, latviešu izcelsmes austrāliešu peldētājs Jānis Kondrāts pārdeva visu savu olimpisko kolekciju, un no tā neviens nekādu traģēdiju netaisa. Es nedomāju, ka Vasiļevska medaļas pārdošanas jautājums pašreiz ir aktuāls. Viņš to medaļu ir izcīnījis un tā ir viņa īpašums, tāpēc viņš ar to var darīt, ko vēlas.

Diena.lv jau ziņoja, ka LOK pirmdien nosauca tos 46 sportistus, kuri pieteikti dalībai Londonas olimpiādē. Zināms, ka sprinteris Ronalds Arājs pēc veiktās Ahileja cīpslas operācijas noteikti nestartēs, tāpat nelieli savainojumi ir vēl vairākiem sportistiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē