Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Kataru interesē sadarbība ar Latviju ne tikai ekonomikā, bet arī kultūrā un sportā

Tuvo Austrumu valsts Katara ir ieinteresēta stiprināt sadarbību ar Latviju ne tikai ekonomikā, bet arī kultūrā un sportā, jo tas būtu pozitīvs signāls arī intensīvākām ekonomiskajām attiecībām, Dienai pavēstīja Ekonomikas ministrijā (EM).

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts darba vizītes laikā Katarā tikušies gan ar valsts augstākajām amatpersonām, gan arī uzņēmējiem. Katras valsts emīrs Hanadu bin Halīfu Āl Tanī tikšanās laikā uzsvēris, ka ir jāattīsta ne vien ekonomiskā sadarbība, bet ciešākas saites jāveido arī kultūra un sportā, lai stiprinātu kontaktus starp abām valstīm.

"Katara tāpat kā Latvija iedzīvotāju skaita ziņā ir salīdzinoši neliela valsts, taču iespējas Latvijas uzņēmējiem šajā valstī ir lielas. Pēc Starptautiskā Valūtas fonda datiem, Katara 2011.gadā ir bijusi bagātākā valsts pasaulē pēc IKP uz vienu iedzīvotāju. Latvijas eksporta apjomi, kad gan pagaidām ir nelieli, uz Kataru aug un mums būtu jāizmanto iespēja iekarot jaunus, perspektīvus noieta tirgus. Turklāt Kataras amatpersonu un uzņēmēju paustais liecina, ka Katara tam ir gatava un vēlas aktīvāku sadarbību. Lai nostiprinātu abpusējās apņemšanās, tuvāko mēnešu laikā starp abām valstīm būtu nepieciešams noslēgt vairākus sadarbības līgumus, tostarp, divpusējās ekonomiskās sadarbības līgumu, kas paredzētu arī starpvaldību komisijas izveidi," norādīja ekonomikas ministrs.

Kā viena no perspektīvākajām sadarbības nozarēm tikšanos laikā minēta pārtikas rūpniecība. To apliecinājuši arī Kataras pārtikas koncerna Hassad Food pārstāvji, kuri būtu ieinteresēti veikt investīcijas arī Latvijā, piemēram, graudu pārstrādes, piena un gaļas pārstrādes nozarēs. Savukārt ar Dohas ostas pārstāvjiem panākta vienošanās par pieredzes apmaiņu ostu attīstībā. Tāpat Katarā ekonomikas ministrs tikās ar valsts naftas un gāzes kompāniju vadību, lai pārrunātu enerģētikas jautājumus. Pusēm bijusi vienota izpratne, ka pieprasījums pēc energoresursiem nākotnē augs un enerģētikas jautājumos nepieciešama ilgtermiņa stratēģija. Koncerna The Qatar Investment Authority pārstāvjiem bijusi interese saņemt detalizētāku informāciju par konkrētiem projektiem, kuros Latvija būtu ieinteresēta sadarboties, piemēram, nekustamā īpašuma jomās un finanšu sektorā.

"Oficiālā vizīte ir iespēja atvērt durvis sadarbībai, iepazīstinot ar Latviju, tās priekšrocībām, uzņēmējdarbības vidi un investīciju iespējām. Lai uzņēmēji varētu labāk sadarboties, jāveido attiecības arī politiskā līmenī. Tāpēc jācer, ka vizīte Katarā sniegs plašākas iespējas mūsu uzņēmējiem, kā arī veicinās jaunu un kvalitatīvu investīciju ienākšanu Latvijā," sacīja D.Pavļuts.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses