Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

4Finance grupa darbības rezultāti šā gada deviņos mēnešos

4Finance grupa ieņēmumi šā gada deviņos mēnešos pieaugusi par 14%, bet peļņa pirms nodokļu nomaksas - 49,5 miljoni eiro, vēsta uzņēmums.

- Procentu ieņēmumu pieaugums 14%, salīdzinot ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu, līdz 327,2 miljoniem €, salīdzinot ar 287,3 miljoniem € iepriekšējā gadā.

- Darbības ieņēmumu pieaugums 10%, salīdzinot ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu, līdz 296,1 miljonam eiro, atspoguļojot lielākus procentu izdevumus.

- Tiešsaistes kredītu izsniegšana pieauga par 11%, salīdzinot ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu, līdz 934,9 miljoniem € no 840,7 miljoniem € 2016. gada pirmajos deviņos mēnešos.

- Tīrie ieņēmumi uz 2017. gada 30. septembri sasniedza 555,8 miljonus € – sasniedzot pieaugumu par 13%.

Koriģētie EBITDAx Periodā bija 107,1 miljons € – 5% pieaugums, salīdzinot ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu.

Peļņa pirms nodokļu nomaksas Periodā bija 49,5 miljoni € – 21% samazinājums, salīdzinot ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu, no 62,6 miljoniem € 2016. gada deviņos mēnešos.

Izmaksu un ieņēmumu attiecība Periodā, izmantojot operatīvo ienākumu standarta definīciju, bija 58%, salīdzinot ar 50% 2016. gada deviņos mēnešos, atspoguļojot personāla izmaksu pieaugumu un pieaugušās investīcijas 2016. gadā, kā arī uzņēmumu iegādes 2016. gada otrajā pusē. Ceturkšņa izmaksu un ieņēmumu attiecība 2017. gada 3. ceturksnī bija 55%, tā ir uzlabojusies salīdzinājumā ar 60% 2017. gada 2. ceturksnī.

Saglabājas liela finansiālā stabilitāte, kapitāla un aktīvu attiecībai uz 2017. gada 30. septembri esot 24% un kapitāla/tīro ieņēmumu attiecībai – 47% pēc parastās desmit miljonu € dividenžu izmaksas jūlijā.

Aktīvu kvalitātes uzlabojums – NPL (laikā neatgūstamo kredītu apjoms 90 dienu periodā) attiecība pret visiem 4finance izsniegtajiem kredītiem uz 2017. gada 30. septembri vien 7,8 % apmērā. Tātad 4finance klienti nav saskārušies ar ievērojamiem sarežģījumiem kredītu atmaksā 92 gadījumos no 100.


Galvenie uzņēmuma darbības rādītāji

Reģistrēto tiešsaistes kredītu klientu skaits uz 2017. gada 30. septembri sasniedza 7,4 miljonus, gada laikā pieaugot par 29%. “TBI Bank” ir 1,4 miljoni reģistrēto bankas klientu.

Stabila jaunu nomaksas aizdevumu izsniegšana trešajā ceturksnī, izsniegšanai no 2. ceturkšņa palielinoties par 35%, un darbības uzsākšana Gruzijā oktobrī.

Pabeigts pilotprojekts Zviedrijas nomaksas aizdevumu pārcelšanā uz “TBI Bank”, gūstot labumu no mazākām finansēšanas izmaksām.

Turpinās izaugsme Latīņamerikā, kredītu izsniegšanai augot par 47% ceturkšņu salīdzinājumā, un Meksikā ir izveidota jauna partnerība aizdevumu izsniegšanā.

Pieaugums near-prime produktu jomā, piemēram, Lietuvā, un jaunu produktu izstrāde un sadarbības projekti citos tirgos, tostarp Zviedrijā un Polijā.

Izpildkomitejai ir pievienojušies reģionālie vadītāji, lai tuvinātu darbības pieredzi un atbildību valsts līmenī un stratēģisko lēmumu pieņemšanu. Mika Martins-Kruzs (Mikah Martin-Cruz) iecelšana par mārketinga direktoru un Endrjū Cellera (Andrew Zeller) iecelšana par viceprezidentu biznesa attīstības un stratēģisko savienību jautājumos.

Lado Gurgenidze ir iecelts par uzraudzības padomes priekšsēdētāju un ir izveidotas jaunas padomes komitejas, lai turpmāk stiprinātu mūsu korporatīvo pārvaldību.

Rezultātus komentē Marks Radoks (Mark Ruddock), 4finance Grupas izpilddirektors:

“Šie rezultāti apliecina mūsu koncentrēšanos uz atgriešanos pie rentablas izaugsmes, kur kredītu izsniegšana trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar 2. ceturksni ir pieaugusi par 7%, – tas ir lielākais organiskais pieaugums ceturksnī divu gadu periodā. Procentu ieņēmumiem pieaugot par 14%, salīdzinot ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu, un peļņai pirms nodokļu nomaksas 2017. gada deviņos mēnešos esot 49,5 miljoni €, mūsu rezultāti uz šodienu ir stabili. Ievērojamais ceturkšņa samazinājums izmaksu un ieņēmumu attiecībā liecina par mūsu centieniem pilnveidot darbību.

Attiecībā uz mūsu esošajiem produktiem divās galvenajās pieauguma jomās – grafika maksājuma aizdevumos un Latīņamerikas reģionā – bija stabila kredītu izsniegšana, kas pa ceturkšņiem pieauga attiecīgi par 35 un 47%. Mēs esam guvuši arī labus panākumus mūsu blakus piedāvājumos Skandināvijā un sadarbības izveidošanā, lai paātrinātu tirgus sasniegšanas laiku citās valstīs.

Mēs esam stiprinājuši savu izpildkomiteju, iekļaujot mūsu reģionālos un banku vadītājus. Tas dod mums iespēju izmantot tiešu pieredzi no darbības vietām un racionalizēt mūsu lēmumu pieņemšanu. Sveicam Miku Martinu-Kruzu kā mārketinga direktoru, kurš palīdzēs pilnveidot mārketinga darbību un zīmola attīstību un stabilizēt mūsu uzņēmumu. Tas pavērs piekļuvi finanšu produktiem un pakalpojumiem tiem, kuriem tās nav. Izpildkomitejā Mikam pievienosies Endrjū Cellers, kurš būs atbildīga par biznesa attīstības un stratēģisko savienību jautājumiem.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses