Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Kampars: Jau tuvākajā laikā varētu parakstīt līgumu par SGT būvi Latvijā

Jau tuvāko nedēļu laikā varētu parakstīt līgumu par sašķidrinātās gāzes termināļa (SGT) būvi Latvijā, uzskata ekonomikas ministrs Artis Kampars.

"Patlaban Ekonomikas ministrija ir gandrīz jau tikusi līdz gala vienošanās panākšanai ar mūsu sarunu partneriem – Lietuvu un Igauniju – par sašķidrinātās gāzes termināļa izbūvi," norādīja Kampars un piebilda, ka līgumu varētu atrisināt "tuvāko nedēļu, vēlākais, mēneša laikā".

Uz jautājumu, vai SGT būvēs Latvijā, Kampars atbildēja, ka neapšaubāmi, jo Latvijai ir vislielākais potenciāls.

Ministrs uzskata, ka visas Baltijas valstis ir viena enerģētiskā telpa, kurā katrai valstij ir tomēr arī savas intereses. Tāpēc svarīgi, pieņemot lēmumus, būtu ievērot solidaritātes principu.

"Es gribu teikt, ka patlaban šīs sarunas, ņemot vērā visu triju valstu intereses, ir tuvu tādam rezultātam, kur mēs varētu runāt par šādu iespējamību. Šāds dokuments vēl nav parakstīts. Bet jāsaprot, ka Baltijas valstis tomēr ir viena enerģētiskā telpa, un jāsaprot, ka bez solidaritātēs nevarēs iztikt. Mums būs jālemj par investīcijām Visaginā, būs arī jālemj, vai mēs dažādiem instrumentiem atbalstīsim igauņu centienus atjaunot savas Narvas elektrostacijas. Un tas ir tikai normāli, ka arī Latvijai ir savas intereses un Latvija vienmēr ir uzskatījusi, ka mums ir jābūt kā vienam no trim dalībniekiem, kur katram ir argumentētas summāras vajadzības. Un solidaritāte, manuprāt, ir galvenais," pastāstīja Kampars.

Viņš norādīja, ka ir redzams, ka Igaunija un Lietuva arvien vairāk izprotot šādas solidaritātes nepieciešamību un "to, ka šie lēmumi vairs nav velkami uz priekšu". "Mēs tiešām esam tuvu pozitīvam rezultātam," uzsvēra ministrs.

Jau ziņots, ka Baltijas valstu premjeri 14.maijā Tallinā vienojās par SGT tālāko virzību lemt pēc visu triju valstu ierosinātās priekšizpētes pabeigšanas. Igaunija pētījumu plānoja noslēgt oktobrī.

Mēģinot panākt SGT projektam reģionāla projekta statusu, Latvijas valdības pārstāvji uzsvēruši projekta stratēģiskās priekšrocības – Rīgas osta ir Baltijas valstu centrā, Latvijā ir labāk attīstīts gāzesvadu tīkls, ir liela pazemes gāzes krātuve Inčukalnā, un tas padara gāzes transportēšanu lētāku.

Pašlaik Lietuva un Latvija visu gāzi saņem tikai no "Gazprom".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tirgus mostas no murkšķa dienas

Aprīlī pircēji Latvijā sākuši pieņemt atliktos lēmumus par mājokļu iegādi, bet mājokļu pārdevēji biežāk akceptē piedāvājumus samazināt cenas, liecina Latio jaunākais Mājokļu pircēju pārliecības inde...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses