Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Cer uz valdības atbalstu

Pēdējā laikā uzvirmojušās bažas par to, ka Covid-19 radītie draudi joprojām ir nopietni, likuši sarosīties mūsu valdībai, koncentrējoties uz jauniem pasākumiem risku ierobežošanai. Savukārt uzņēmēji jau pauduši viedokli, ka brīdī, kad valdība ievieš ierobežojumus biznesam, uzreiz ir jānodrošina atbalsta mehānismi tiem uzņēmumiem, kuru darbību šie ierobežojumi skar.

Lai gan vārdos mūsu valsts politiķi apgalvo, ka saprot – Covid-19 krīze ir radījusi būtiskus izaicinājumus daudzām nozarēm, turklāt gan darba devējiem, gan darba ņēmējiem –, un arī sola, ka tiks nodrošināti dažādi atbalsta varianti, lai uzņēmumus pasargātu no finansiāla kraha, bet darbiniekus – no nokļūšanas bezdarbnieku rindās, ar reālu rīcību politiķiem iet daudz bēdīgāk.

Visai iecienīts pārmetums, ko pirms 13. Saeimas vēlēšanām tā dēvēto jauno politisko spēku pārstāvji veltīja pieredzējušajiem politiķiem, bija par nepietiekamu pievēršanos iedzīvotāju labklājības stiprināšanai, taču tagad, kad paši ir pie varas, viņi daudz tālāk par vārdiem arī netiek.  

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV LV) ir paudis aicinājumu Latvijas iedzīvotājiem šovasar apceļot Latgali, un šim aicinājumam var piekrist, taču tie ir tikai vārdi. Tajā pašā laikā Dienvideiropā, Maltas Republikā, kura nebūt nav tā bagātākā Eiropas Savienības dalībvalsts, vietējā biznesa atbalsts tiek sekmēts ne tikai ar vārdiem, bet arī ar iedzīvotājiem piešķirtiem kuponiem, kas jāiztērē, piemēram, pašmāju viesnīcā un veikalā. (Raksts par to bija lasāms 8. jūlija Dienā.) Tiesa gan, Latvijā cirkulē līdzīga ideja par vaučeriem, bet ko tādu īstenot mūsu valdībai pietrūkst politiskās gribas vai drosmes, un mums, Latvijas iedzīvotājiem, jāiztiek tikai ar ministra aicinājumu apceļot Latgali.

Latvijas novadus noteikti ir vērts apmeklēt neatkarīgi no tā, vai ceļot mudina vai nemudina ministrs, ir vaučeri vai arī nav, ne jau par to ir runa.

Būtiskākais ir tas, ka politiķu paustas frāzes vien nav reāla palīdzība biznesam. 

Protams, ar viena ministra iniciatīvu nepietiek, ir vajadzīga valdības vienošanās. 11. jūlijā ekonomikas ministrs mikroblogošanas vietnē Twitter rakstīja: ''Ļoti ceru, ka otrdien [14. jūlijā] valdība noteikumus atbalstam tūrisma nozarei apstiprinās.'' Šie noteikumi paredz, ka valsts subsidētu tūrisma nozarē strādājošo algas, un Diena jau iepriekš vēstīja, ka par šādu atbalsta virzienu jūnija sākumā vienojās Ekonomikas attīstības grupa, kas ir izveidota atbilstoši premjerministra Krišjāņa Kariņa rīkojumam. Tagad ekonomikas ministrs cer uz valdības atbalstu. Nu labi vismaz, ka cer.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē