Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Meļņiks: Citu dīķa zivīs

Vienotības ministru darbībai valdībā būšot izšķiroša ietekme uz partijas politisko nākotni un tās rezultātiem Saeimas vēlēšanās, Dienai atzinis bijušais eirokomisārs Piebalgs. Saprotama nostāja, jo vairāk tāpēc, ka vairums Vienotības ministru ir jaunos krēslos, tātad tiem "nevelkas līdzi" kļūdu un nepadarīto darbu pagātnes bagāža, savukārt tie, kas palikuši līdzšinējos amatos, atbild par jomām, kas nav no sociāli jutīgajām.

Taču, runājot tieši par tiem, kas jaunajos krēslos, izskatās, ka būsim liecinieki visai savdabīgai viņu komunikācijas taktikai - aktīvāk, var teikt, agresīvāk, kategoriskāk runāt nevis par savā, bet konkurējošo partiju kompetencē esošiem jautājumiem. Nesen, plānojot, kurus ministrus kādā secībā intervēt, ar kolēģiem spriedām, ka, šķiet, vismaz ekonomikas ministrs Ašeradens savā atbildībā esošo jomu vēl tikai apgūst - viņa publiskajā komunikācijā spilgtāk par uzņēmējdarbības attīstības vīzijām pamanāmas nostājas ZZS atbildībā esošajā veselības jomā. Pastiprināta interese par šo katram vēlētājam aktuālo lauciņu manīta arī no bijušā finanšu, tagad labklājības ministra Reira.

"Vecajiem bukiem" - amatus saglabājušajiem Rinkēvičam un Kozlovskim, kā arī otrreiz izglītības un zinātnes ministra amatā nokļuvušajam Šadurskim - šādi politiskā PR manevri nav tik raksturīgi. Pēdējais no pieminētajiem šonedēļ Dienā publicētā intervijā skaidri liek saprast, ka savā atbildības jomā jūtas kā zivs ūdenī, kaut joma no partijas reitinga uzlabošanas viedokļa noteikti nav no pateicīgajām.

Kā izskaidrojama augstāk raksturotā "zvejošana citu dīķos"? Ar nekompetenci pašu atbildībā esošā lauciņā? Tā vis nešķiet. Drīzāk te manāma cītīga ieklausīšanās kādu komunikācijas konsultantu ieteikumos, ka iekšējā opozicionāra loma, aktīva fokusēšanās uz citu atbildībā esošajām problēmām, tā novēršot uzmanību no savām, var nest vairāk politisko punktu. Zināmā mērā to apliecina ZZS līdzšinējie panākumi, taču jo košāks piemērs nāk prātā no senākas pagātnes, kad parlamentā vēl darbojās sociāldemokrāti, bet par labklājības un veselības jomu bija atbildīga TB/LNNK. Tad, lūk, daudziem tolaik lielu pārsteigumu sagādāja kādas socioloģiskās aptaujas dati, kur, vaicāti par to, kura no partijām vairāk rūpējas par sociālajiem jautājumiem, respondenti pamatā minēja opozīcijā esošos sociāldemokrātus, nevis "Sīzifa akmeni" kalnā stumjošos nacionāļus.

Arī šoreiz redzam, ka ir politiķi, kam sirdij tuvs senais teiciens tieši šādā formulējumā - "Klausieties manos vārdos, nevis skatieties darbos". Cerams gan, ka tas tikai viņu ministrēšanas sākuma radīts iespaids.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē