Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Politiķi augstprātības gūstā

Latvijas sabiedrība ir pacietīga, sīksta, vērsta uz pielāgošanos apstākļiem un grūtību pārvarēšanu. Līdz šim mūsu sabiedrība ir samierinājusies ar strauji mainīgiem, brīžiem neloģiskiem epidemioloģiskajiem ierobežojumiem, kā arī ir piedevusi Veselības ministrijai un visai valdībai vakcinācijas procesa haotisko organizēšanu, kuras laikā izpaudusies necieņa pat pret tiem iedzīvotājiem, kuri nešauboties vēlējās ātri vakcinēties.

Sabiedrība ir arī piedevusi valdībai pandēmijas sākumā skopo un joprojām birokrātiski smagnējo atbalsta piešķiršanu Covid-19 krīzes skartajām jomām, kā arī nodokļu maksātāju naudas notrallināšanu savdabīgās sabiedrisko attiecību kampaņās.

Tomēr šajā ziemā, kad situāciju sarežģī energoresursu cenu lēciens, mūsu sabiedrības pacietība var izsīkt.

Nesen sociālajos tīklos kādas biznesa organizācijas vadītājs, kurš savas nozares intereses allaž aizstāvējis diplomātiskā formā, par politisko eliti pauda ļoti negatīvu un skarbu viedokli, tā apliecinot, ka lojalitāte pret valdošo koalīciju sarūk pat tolerantākajiem cilvēkiem. Arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras nesen publiskotā aptauja rāda, ka uzņēmēji valdības darbu kopumā vērtē zemu – ar 3,8 ballēm 10 ballu skalā. Uzņēmēji uzskata, ka "valdības darbs ir haotisks un neprognozējams". Ir būtiski uzsvērt, ka nav vērojama viena politiskā spēka kritika – zemāk vērtētie ministri ir veselības ministrs Daniels Pavļuts (A/P), finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) un labklājības ministrs Gatis Eglītis (JKP). Savukārt augstāk vērtētie, pārsniedzot piecu ballu atzīmi, ir ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) un aizsardzības ministrs Artis Pabriks (A/P). Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vērtējums uz kopējā fona ir stabili vidējs.

Tiesa gan, nav noliedzams, ka ir valstis, piemēram, kaimiņzeme Lietuva, kur šoziem prasmi elastīgāk pielāgoties apstākļiem demonstrē ne tikai politiskā elite, bet arī biznesa vide. Turklāt Latvijas uzņēmēju vidū ir pa kādam indivīdam, kura publiskā retorika liek domāt – viņš pandēmiju uzskata par vispasaules sazvērestību tieši pret viņu, tomēr tik šaurs skatījums nav vairākumam.

Tādēļ Latvijas uzņēmēju izteiktā neapmierinātība ar valdības darbu mūsu politiskajai elitei būtu jāuztver kā nopietns signāls, ko nevajadzētu augstprātīgi ignorēt. Augstprātība jau iepriekš ir sagādājusi bēdīgus rezultātus vēlēšanās gan konkrētiem politiķiem, gan arī politiskajiem spēkiem. Turklāt nav runa tikai par šoruden gaidāmo Saeimas vēlēšanu iznākumu, bet par to, vai izdosies saglabāt mieru sabiedrībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē