Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Perevoščikovs: Latvijā dienā atklāto jauno Covid-19 skaits joprojām ir ļoti liels

Latvijā dienā atklāto jauno Covid-19 skaits joprojām ir ļoti milzīgs, preses konferencē pēc valdības sēdes ceturtdien atzina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāvis, epidemiologs Jurijs Perevoščikovs.

Viņš uzsvēra, ka iepriekš dienā vidēji tika konstatēti 1010 jauni saslimšanas ar Covid-19 gadījumi, tagad tie ir samazinājušies līdz vidēji 820 gadījumiem dienā.

"Skaitlis joprojām ir ļoti milzīgs un aizvien nav iespējams kontrolēt situāciju," sacīja Perevoščikovs.

Epidemiologs norādīja, ka, sekojot līdzi saslimstības ar Covid-19 datiem citās Eiropas Savienības valstīs, piemēram, Francijā, Vācijā, kur tā ir divas reizes zemāka nekā Latvijā, tajās stingri ierobežojumi aizvien ir spēkā, jo pastāv jauni riski, tai skaitā saistībā ar atšķirīgo vīrusa paveidu, kurš tiek uzskatīts par krietni lipīgāku.

"Tas jau ir novērots Portugālē, Īrijā, Lielbritānijā. Trešajam Covid-19 vilnim, salīdzinot ar pirmo un otro, ir raksturīgs tas, ka jaunie vīrusa celmi spēj izplatīties par 50-70% straujāk. Tie ierobežojošie pasākumi, kuri bija līdz šim, nepalīdzēja apturēt jauno vīrusa paveidu," skaidroja Perevoščikovs.

Viņš uzskata, ka ir divi ceļi turpmākajai rīcībai, proti, samazināt ierobežojumus vai mācīties no citu valstu pieredzes un būt piesardzīgiem.

Kā vēstīts, virknei noteikto ierobežojumu beigu termiņš bija 25.janvāris, tomēr ar ceturtdienas valdības lēmumu visi ierobežojumi tiks turpināti līdz 7.februārim.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē