Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Gutērrešs nosoda pārkāpumus Gazā

Gazas joslā, ko Izraēla turpina bombardēt kopš palestīniešu grupējuma Hamās 7.oktobra bezprecedenta iebrukumu Izraēlas dienvidos, tiek pārkāptas starptautiskās humānās tiesības, otrdien sacīja ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs.

"Esmu dziļi satraukts par acīmredzamiem starptautisko humāno tiesību pārkāpumiem, kam mēs esam liecinieki Gazā," ANO Drošības padomes sesijā atzina ANO ģenerālsekretārs.

"Saku to skaidri - neviena bruņota konflikta puse nav virs starptautiskajām humānajām tiesībām," sacīja Gutērrešs, konkrēti Izraēlu gan neminot.

ANO ģenerālsekretārs pats personīgi devās uz Ēģiptes un Gazas joslas robežu, lai atbalstītu palīdzības kravu nonākšanu palestīniešu anklāvā.

Līdz šim caur Rafāhas robežpunktu iebraukušas trīs palīdzības autokolonnas.

"Bet tas vajadzību okeānā ir viens piliens. Bez tam mūsu ANO degvielas rezerves Gazā izsīks tuvāko dienu laikā," brīdināja Gutērrešs.

"Lai mazinātu šīs episkās ciešanas, panāciet, ka palīdzības piegādes notiek vieglāk un drošāk, sekmējiet ķīlnieku atbrīvošanu, un es atkārtošu savu aicinājumu par tūlītēju humānu pamieru," sacīja Gutērrešs.

Izraēlas vēstnieks Gilads Erdans nosodīja Gutērreša runu Drošības padomē, nosaucot viņa izteikumus par "šokējošiem" un viņa uzskatus par "amorāliem", kā arī aicināja ANO ģenerālsekretāru Antoniu Gutērrešu atkāpties no amata savu kritisko izteikumu dēļ.

"ANO ģenerālsekretāra šokējošā runa Drošības padomes sanāksmē, kamēr uz visu Izraēlu tiek šautas raķetes, neapšaubāmi pierādīja, ka ģenerālsekretārs ir pilnīgi atrauts no realitātes mūsu reģionā un ka viņš izkropļotā un amorālā veidā redz nacistiskās "Hamās" teroristu pastrādāto slaktiņu," pavēstīja Erdans. "Viņa paziņojums, ka ""Hamās" uzbrukumi nenotika vakuumā", pauž sapratni par terorismu un slepkavībām. Tas patiešām ir neaptverami. Tas ir patiesi skumji, ka pēc holokausta tapušās organizācijas vadītājam ir tik briesmīgi uzskati. Traģēdija!"

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē