Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Ķiršu kauliņi aklajai zarnai nekaitē © DIENA

Akūts apendicīts ir viena no biežākajām akūtajām vēdera dobuma saslimšanām bērniem visās vecuma grupās, taču visbiežāk vecumā no 7 līdz 14 gadiem, kad gandrīz katrs septītais operācijā zaudē savu aklās zarnas piedēkli.

Ērtai atpūtai vasaras dārzā © DIENA

Gan dārzs ar tajā augošajiem stādiem un dobju izvietojumu, gan citi piemājas objekti - lapene, terase, atpūtas nojume - ir īpašnieka dzīvesveida un gaumes atspoguļojums un parasti organiski sader ar māju, ir tās turpinājums.

Četri maršruti tavai atpūtai brīvdienās Latvijā

Ja meklē jaunas idejas, kā interesanti pavadīt brīvdienas, noteikti noderēs aizraujošā ceļojumu aplikācija Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad. Ar tās palīdzību 155 vietās visā Latvijā iespējams izveidot interesantas fotokolāžas, kurās savienota dzelzceļa pagātne ar tagadni.

Zīmējumu teātris aicina uz izrādi kinoteātrī K.Suns

Zīmējumu teātris aicina jaunākos skatītājus kopā ar ģimeni uz Vara Klausītāja režisēto izrādi visai ģimenei 7 pasakas par Ņukucīti, kas tapusi, iedvesmojoties no Aivara Neibarta pasakām. Izrāde notiks svētdien, 12. jūnijā, pulksten 14:00 kinoteātrī K.Suns.

FOTO: Rīgā vairāk nekā 100 bērnu atklāj Eiropā unikālu strūklaku(1)

Trešdien prominentas personas kopā ar simts bērniem Kronvalda parkā atklāja Eiropā unikālu interaktīvo strūklaku, par kuras “diriģentu” var kļūt ikviens, ar rokām liekot ūdenim celties un krist, tam pat nepieskaroties, portālu Diena.lv informēja ABLV Charitable Foundation pārstāvji. 

Nedēļas nogalē Rīgas zoodārzā notiks Kameņu dienas

Vasara Rīgas zoodārzā pilnā plaukumā – visapkārt dūc un zum, čiepst un pīkst. Latvijas abinieku un rāpuļu zālē atkal ir apskatāma uzņēmuma A.M. Ozoli sarūpētā kameņu saime, savukārt zoodārza vientuļo bišu viesnīcā jau aizņemti daudzi numuriņi. Tas nozīmē, ka dabā un zoodārzā iespējams vērot un pētīt dažādu zumētāju darbošanos.

VIDEO: VP ar asprātīgu video aicina cienīt citus satiksmes dalībniekus(2)

Tuvojoties vasaras festivālu un dažādu kultūras pasākumu laikam, Valsts policija aicina iedzīvotājus būt saprotošiem pret satiksmes ierobežojumiem un apgrūtinājumiem, kas var rasties sastrēgumu dēļ. Policija atgādina, ka šādos gadījumos būtiska loma ir apdomībai un savstarpējai cieņai. Būtiski saglabāt mieru braucot arī tajos ceļa posmos, kur satiksmi apgrūtina remontdarbi.

Seši interesanti fakti par dzelzceļu Latvijā no 1915. līdz 1929.gadam

Dzelzceļš Latvijā savā 155 gadus ilgajā vēsturē piedzīvojis gana daudz izmaiņu, tāpēc, godinot dzelzceļa dibināšanas 155. gadadienu, turpinām ielūkoties pagātnē. Šoreiz piedāvājam iepazīties ar sešiem nozīmīgiem faktiem par dzelzceļa vēsturi Latvijā no 1915. līdz 1929. gadam.