Baziliks ir viens no brīnišķīgākajiem garšaugiem – tas ir viegli audzējams gan siltumnīcā, gan atklātās dobēs, balkona kastēs un puķpodiņos virtuvē, tas ir izskatīgs, lieliski smaržo, piešķir savdabīgu garšu gan sāļiem, gan saldiem ēdieniem, bet, ja tam atļauj uzziedēt, ir dekoratīvs un pārvēršas skaistā puķē. Ilgstošai uzglabāšanai to sagatavot var ne tikai kaltējot. Baziliks ir neaizstājams, arī marinējot dārzeņus.
Sasaldētas lapiņas
Baziliks ir gatavs novākšanai tad, kad ceri sakuplojuši, pastiepušies garumā un redzams, ka uz centrālā kāta veidojas ziedaizmetnis. Kaut arī baziliks parasti labi aug un zarojas, sānzaru pastiprinātu augšanu var veicināt, augu galotņojot.
Visu rakstu lasiet avīzes Diena trešdienas, 6.jūlija, numurā! Ja vēlaties laikraksta saturu turpmāk lasīt drukātā formātā, to iespējams abonēt ŠEIT!