Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mēness kalendārs dārzkopim: 19. - 25. aprīlis

Mēness kalendārs dārzkopim: 19. - 25. aprīlis.


Lapu dārzeņu kopšana

19. aprīlī siltumnīcā sējiet salātus, dilles, zaļumus – rukolu, spinātus, mangoldu. Arī garšaugus, piemēram, baziliku, pētersīļus u. c. Vēlāk varēsiet dēstus izstādīt dobēs, bet pagaidām vēl par agru tiešai sējai zem klajas debess. Tur varat iesēt tādus izturīgākus augus kā skābenes, maurlociņus. Ja saule lutinās un vidējā gaisa tamperatūra turēsies gana augsta, sadīgs ātri. Lapu dienā sējiet un mēslojiet mauriņu. 


Augļu koku un ogulāju kopšana

20. un 21. aprīlī sējiet zirņus – tie ir vieni no izturīgākajiem augiem, kurus var sēt jau agri pavasarī vai vēsā pavasarī. Mēslojiet augļu kociņus un krūmus, steidziet izgriezt zarus un veidot vainagus. Stādiet jaunus augļu kokus. Apkopiet zemeņu dobes, stādiet jaunus avenājus, kazenes. Veiciet sagatavošanas darbus siltumnīcā, lai drīz varētu stādīt tomātus, papriku un gurķus arī neapkurināmās siltumnīcās. 


Sakņu dārzeņu kopšana

22. un 23. aprīlī sējiet redīsus, arī agros burkānus un bietes, sakņu selerijas. Sagatavojiet un uzlabojiet augsni, veidojiet jaunas dobes, izmantojiet gatavo kompostu augsnes uzlabošanai. 


Ziedu un dekoratīvo stādījumu kopšana

24. un 25. aprīlī sējiet ārā salizturīgākās viengadīgās puķes, bet mazāk salcietīgās dēstu kastēs telpās vai siltumnīcā – vēlāk augus izstādīsiet dārzā, izstādiet jau tagad gladiolu sīpolus, stādiet ziedošus augus balkona vai terases kastēs un podos. Mēslojiet ziemcietes, izravējiet dobes, apgrieziet hortenzijas, ja tas līdz šim nav izdarīts. Pārstādiet, apgrieziet, mēslojiet telpaugus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits