Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 15. septembris
Sandra, Gunvaldis, Gunvaris, Sondra

Kaķis brauc ceļojumā

Kas jāzina, ja ceļā dodaties kopā ar minci.

Ceļojot ar jebkādu transportu, līdzpaņemtajam kaķim obligāti jāsagādā būris. "Aviokompānijām gan attiecībā uz būru izmēriem ir stingri noteikumi, tāpēc tie obligāti savlaicīgi jāizpēta," skaidro Rimi Mājdzīvniekiem eksperte, sertificēta felinoloģe Anita Štelfa. Tāpat ne visas aviokompānijas ļauj pārvadāt dzīvniekus, vai to skaits vienā reisā var tikt ierobežots – arī tie ir laikus noskaidrojami jautājumi.

"Braucot ar privāto automašīnu, varētu šķist – priekš kam kaķim būris, taču stresa brīžos dzīvnieks var nolīst autovadītājam pie kājām vai pat pilnībā traucēt pedāļu lietošanu. Ja mīlulis neatrodas būrī, arī logu atvēršana ir stipri ierobežota, lai kaķis neizlēktu no braucoša auto," norāda eksperte.

Dodoties ceļojumā uz kādu no ES valstīm, kaķim jābūt derīgai Eiropas lolojumdzīvnieka pasei, viņam jābūt čipētam un vakcinētam pret trakumsērgu ar izietu karantīnas periodu. Taču arī Eiropā ir valstis, kuras papildus minētajam var pieprasīt uzrādīt ES veterināro sertifikātu un citus dokumentus. Noskaidrojiet visas iespējamās prasības!

Jebkurš pirmais ceļojums būs sarežģīts un nervozs kā saimniekam, tā kaķim. Būris kalpo gan kā drošības līdzeklis, lai kaķis būtu pasargāts nelaimes gadījumā, gan arī kā kaķa personīgā telpa, kurā tas var justies komfortabli. "Tiesa, nevajadzētu kaķi ar būri iepazīstināt ceļojuma dienas rītā un mēģināt mīluli "stumt" iekšā. Būris jāiegādājas vismaz nedēļu pirms ceļojuma. Tajā jāieklāj kaķa mīļākā sedziņa, jāieliek kārums, jāatstāj būris atvērts un jāpavēro kaķa darbības. Būdams ziņkārīgs, kaķis kādā brīdī ielīdīs un vēl pēc kāda laika varbūt pat izvēlēsies to kā patīkamu guļvietu. Ja būris būs gana liels, kaķis tajā varēs arī izkustēties. Izmantojot pozitīvo apmācību, kaķi var pieradināt pie pastāvīgas uzturēšanās būrī," uzsver felinoloģe.

Ja ceļojums ir ilgs, kaķi nevajadzētu barot vismaz 8–12 stundas pirms tā, var piedāvāt tikai ūdeni. Arī ceļojuma laikā labāk dot regulāri padzerties, bet, ja brauciens ir garš, ik pa brīdim arī nedaudz sausās barības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko