Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +2 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 25. novembris
Kadrija, Kate, Katrīna, Trīne, Katrīne

Pasta ar murķeļiem

Pavāra Valtera Zirdziņa restorāna ēdienkartē jau otro nedēļu manāmi ēdieni no pavasara sēnēm - slavenajiem murķeļiem jeb lāčpurniem. Nedēļas nogalē restorāna komanda pati devās izpētīt, kas labs mežā atrodams pavasarī un ko no tā likt uz galda. Valteram patīk turēties pie gardumiem no mūsu dabā sastopamajiem labumiem, mazliet paeksperimentējot ar izpildījumu.

Piemēram, parasti sēnes ēdam mērcē ar kartupeļiem, bet Valters murķeļus piedāvā ar pastu! Paštaisītu, turklāt trijās krāsās. Tomātu biezenis, spinātu sula un kurkuma ir dabiskas sastāvdaļas, kas ēdienu iekrāso vēlamajā tonī. Mīklas sastāvdaļas samaisa - lai iet ātrāk un masa viendabīgāka, labāk to darīt ar mikseri. Pavāram ir pastas gatavošanas ierīce, bet viņš apgalvo, ka esot iespējams pie vēlamās formas un biezuma lazanjas plāksnēm tikt ar visvienkāršākā mīklas ruļļa palīdzību, nu, līdzīgi, kā taisot piparkūkas. Kad mīkla izrullēta un sagriezta plāksnītēs, tās vāra ūdenī, kam pievienota eļļa un mazliet sāls. Jāliek vārīties uzmanīgi, lai nesalīp, jāvāra apmēram septiņas minūtes. Ja kādam nepatīk, ka virtuvē put milti, paštaisīto pastu var aizstāt ar veikalos nopērkamo lazanju. Valters iesaka izvēlēties pēc iespējas kvalitatīvāku, kur vairāk olu sastāvā, - būs gardāka.

Ar murķeļiem gan neesot tik vienkārši. Tā kā sēnes ir ļoti porainas, var gadīties, ka tās ir grūti nomazgāt. "Mazgājām kādas 12 reizes, pārgriezām uz pusēm - vienalga, lāčpurni kā smilšaini, tā smilšaini! Pat atstājām uz nakti mērcēties. Tad mums ienāca prātā ideja tos vispirms novārīt un tad mazgāt, tā tikām pie tīrām sēnēm," stāsta pavārs. Murķeļi jāvāra minūtes piecas, lai mīkstāki. Tad tos liek cepties kopā ar zaļumiem, sīpolu, Vusteras mērci un saldo krējumu. Sautē, kamēr sēnes mīkstas un mērce krēmīga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā uzglabāt un pasniegt sieru?

Laiku pa laikam nākas secināt, ka siers, ko esat nopirkuši lielākā daudzumā, stāvot ledusskapī, apvilcies ar zilganu pelējuma kārtiņu. Turklāt tas nebūt nav tas pelējums, kura dēļ slavējam rokforu...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko