Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Kalnciema kvartālā skatāma Andra Prigičeva izstāde 12 pagātnes kastes nākotnei

Kalnciema kvartāla Izstāžu mājā apskatāma mākslinieka Andra Prigičeva objektu izstāde 12 pagātnes kastes nākotnei. Darbi apskatāmi Izstāžu mājā no 30. novembra līdz 31. decembrim no otrdienas līdz sestdienai, informē Kalnciema kvartāla pārstāve Una Meiberga.Izstādē ir 12 izgaismotas kastītes ar īpašiem vēstījumiem, kas pirmajā mirklī var likties aizkustinoši Ziemassvētku stāstiņi, tomēr izstādes rīkotāji apmeklētājus aicina būt uzmanīgiem un bērniem rādīt tikai tad, kad paši par to ir pārliecināti.

Objekti 12 pagātnes kastes nākotnei ir laikmetīgās mākslas izstāde, kas rosinās fantāziju un uzdos jautājumus, norāda izstādes rīkotāji.

A. Prigičevs par izstādē redzamajiem darbiem stāsta: „Laikā, kad katra indivīda prāts tiek orientēts uz globalizāciju caur propagandu, kas ne vienmēr ir precīzi atbilstoša pašreizējai situācijai, rodas jautājumi - vai nākotnē var nonākt līdz tam stāvoklim, ka bezapziņa tiks izmainīta un līdz ar to pazudīs instinkti, kas ir ieprogrammēti no cilvēka rašanās brīža? Pagātne, kuru katrs formulē sev pats un kura tiek stimulēta virzienā uz attīstību, pieprasa sentimentu (bērnības atmiņas - bezapziņa - kulta priekšmeti).”

A. Prigičevs beidzis Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolu, dzīvo un strādā Liepājā. Glezno, veido instalācijas un interjerus, piešķirot vecām un atrastām lietām jaunu dzīvi. A. Prigičevs izstādēs piedalās reti.

Izstāde 12 pagātnes kastes nākotnei piedalījās laikmetīgās mākslas festivālā Survival Kit 3, kas šogad no 8. līdz 18. septembrim norisinājās Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja