Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Apvienība ZeMe piesaka pirmo albumu un koncertu ar singlu Visuma vizošā tumsa

Apvienība ZeMe, kurā apvienojušās divas radošās personības: koklētāja Laima Jansone un elektroniskās mūzikas pārstāvis Monsta (Uldis Cīrulis), ar singlu Visuma vizošā tumsa piesaka savu pirmo albumu Visuma vizošā tumsa, kas atvēršanas svētkus piedzīvos 16. maijā, informēja mūziķu pārstāve Inga Zālīte.

Savukārt rudenī, 20. septembrī skaņdarbi no jaunā albuma būs dzirdami koncertā Visuma vizošā tumsa mūzikas namā Daile.

Monsta ar Laimu Jansoni mūzikālie ceļi  krustojās 2015. gadā, kad kopā spēlēja koncertprogrammu Zeme, pēc kuras mākslinieki nonāca līdz kopīgās apvienības nosaukuma  ZeMe.

Laima Jansone par jauno dziesmu stāsta: “Visumā nekad nav īstas tumsas. Tas viegli atstaro zvaigžņu radīto gaismu. Saule savā spožumā silda ZeMi - mūsu mājas.” Skaņdarbs Visuma vizošā tumsa stāsta par pārpasaulīgo un pasaulīgo, kā latviešu tradicionālais instruments kokle mijiedarbojas ar elektroniskās pasaules ritmiem, spēlējot gaismas un ēnas spēles, kas atstarojas visumā tāpat kā mēs.

Savukārt Monsta atklāj dziesmas dzimšanas svētku nianses: “Visuma vizošā tumsa tapa improvizācijas rezultātā, kad studijā ar Laimu “džemojām”. Laika gaitā mēs pieķērāmies vienai idejai, kura patika mums abiem, līdz tā ieskanējās kā skaņdarbs, kurā atbalsojas visums. Sapratām, jā, ir.  Tajā ir dzirdama kokle gan ar efektiem, gan bez un arī daudz un dažādi efekti ar sintezatoru un no elektroniskās puses, kā arī saklausāmi scratch (skreča) elementi, kuri albumā gan nebūs piesātināti.”

Singlu var noklausīties šeit.

20. septembra vakarā Mūzikas namā Daile koncertā Visuma vizošā tumsa tiks atskaņoti skaņdarbi no albuma Visuma vizošā tumsa, kas ir kā saikne starp divām pasaulēm - starp mūsdienīgo un tradicionālo, starp mieru un trakulību, starp trauslo un nesatricināmo, starp nopietnību un rotaļīgumu, ko sniedz gan elektriskās, gan akustiskās kokles, kā arī elektronikas skaņas, kas tiks filigrāni veidotas no dažādu sadzīves priekšmetu skaņām, un to visu papildinās mūziķu drauga Toma Poiša kontrabasa solo. Mūzikālo skanējumu mākslinieciski papildinās dejotāji.

Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un internetā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja