Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Foto: Agrā rūsa un īss mīlestības mirklis. Jāņa Lūsēna un Pētera Brūvera mūzikls jaunā skatījumā

Tieši Valentīndienā Ogres Kultūras centrā pirmizrādi piedzīvoja Jāņa Lūsēna un Pētera Brūvera mūzikla Agrā rūsa jaunais, Producentu grupas 7 veidotais iestudējums. Mūzikla pamatā ir Elīnas Zālītes romāns, kas stāsta par jaunu lauku meiteni XX gs. 30. gadu Latvijā, par viņas vēlmi dzīvot Rīgā skaisti un bezrūpīgi.

Apklusinot ilgas pēc mājām, Elza soli pa solim ieiet modes vidē – postošajā kruzuļu un spīguļu pasaulē... Mīlestība, noziegums, sods un jasmīni, kas turpina ziedēt un smaržot, apreibinot mīlestību alkstošos...

"Melodrāma tik ļoti piestāv 30. gadiem – kaislības, naivums, sentiments, dekadence," saka režisore Marija Bērziņa, kurai iestudējums ir atzīšanās simpātijās 30. gadu noslēpumainajai elegancei. "Kāpēc cilvēks sāk "agri rūsēt"? Varbūt tāpēc, ka sāk pielaikot sev svešas dzīves vērtības? Varbūt tāpēc, ka nabadzīgā apkārtējā vide liek rūgti apskaust tos, kuri dzīvo greznāk? Varbūt tāpēc, ka "nauda ir tā burvju atslēga, kas atdara visas pasaku pilis"? Man Elza nav upuris. Viņa vienkārši ir spiesta dārgi samaksāt par savām izvēlēm. Bet mirklis īstas mīlestības atsver garus, sāpju pilnus gadus… Mēs visi gribam būt laimīgi, meklējam īstu mīlestību un kļūdāmies, un tas viss ir tik cilvēcīgi."

Galvenā, Elzas loma uzticēta dziedātājai Beātei Zviedrei, kurai ir daudzpusīga pieredze gan mūziklu, gan džeza un akadēmiskās mūzikas izpildīšanā. Fabrikanta Ķikuļa lomā – Dailes teātra aktieris Artis Robežnieks, Ķikuļa dēla, mākslinieka Italo lomā – dziedātājs, grupas Baritoni dalībnieks Mārtiņš Strods, tiesnesis Straujups – Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms, savukārt modes nama īpašnieces Cimbares tēlā iejutusies dziedātāja Alise Kante. Citās lomās darbojas arī Agris Krapivņickis, Ieva Parša, Annija Putniņa, Sarma Liede, Sniedze Kaņepe, Edvards Grieze, Daniels Pelnēns, kā arī jaunie talanti – Toms Kalderauskis, Austra Kozuliņa, Emīls Gilučs, Zane Lazdiņa, Sanita Roze, Uga Gundars, Ralfs Puzāns un Kate Kokamegi. Par izrādes skanējumu rūpēsies orķestris komponista Jāņa Lūsēna vadībā, par vizuālo pusi – scenogrāfs Uģis Bērziņš, kostīmu māksliniece Liene Rolšteina, horeogrāfe Inga Krasovska.

Biļešu paradīzē pieejamas biļetes uz nākamajām izrādēm: 18. februārī Rīgā, VEF Kultūras pilī (plkst. 15.00 un 19.00), 19. februārī koncertzālē Cēsis (plkst. 14.00 un 18.00), 24. februārī Latgales vēstniecībā Gors, 26. februārī Liepājas koncertzālē Lielais dzintars, 4. martā Jelgavā, 5. martā Alūksnē, 10. martā Valmierā, 11. martā koncertzālē Siguldas devons, bet 17. martā Ventspilī, teātra namā Jūras vārti.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja