Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Grandiozs skanējums un savstarpēja iedvesma. Melo-M mega orķestra lielkoncertā saspēlēsies 135 čellisti

Gan pieredzējuši čellisti, gan jaunieši, kas to vēl mācās, jau piekto reizi ir apvienojušies Melo-M mega orķestrī un sniegs koncertu otrdien, 9. jūlijā, plkst. 20.00 Mežaparka Lielajā estrādē.

Šī unikālā orķestra pastāvēšanas laikā tā dalībnieku skaits ir trīskāršojies, un ar savu krāšņo skanējumu un demokrātisko repertuāru orķestris motivējis ļoti daudzus jauniešus sākt mācīties čella spēli. Šogad orķestra sastāvam pievienojušies īpaši daudz bērnu un pašai jaunākajai orķestra dalībniecei ir tikai seši gadi. Viņa atnākusi līdzi mammai, diplomētai čellistei.

"Ir liels gandarījums par iespēju muzicēt tik lielā čellistu sastāvā un, protams, priecēt un pārsteigt koncerta klausītājus ar tik grandiozu un unikālu čellu skanējumu. Prieks, ka čellistu skaits Latvijā ik gadu pieaug, iedvesmojot citam citu," saka čellists un komponists Kārlis Auzāns, pazīstamā čellu trio Melo-M izveidotājs un līderis. Tik vērienīga čellistu apvienošanās uz vienas skatuves ir unikāls notikums ne vien Latvijas, bet pasaules mērogā.

Melo-M mega orķestra izpildījumā gaidāmi labi zināmu, pasaulē populāru un iemīļotu skaņdarbu atskaņojumi, kā arī paša Kārļa Auzāna oriģinālskaņdarbi, kas īpaši radīti šādam izpildītāju sastāvam – vairāk nekā 130 čelliem un perkusijām. Solisti, kā arvien, būs Melo-M čellistu trijotne: Kārlis Auzāns, Jānis Pauls un Miķelis Dobičins. Savukārt pie sitaminstrumentiem būs Mārtiņš Miļevskis un Miķelis Vīte.

"Šie būs īsti mūzikas svētki. Lielkoncerta programmā ir 23 skaņdarbi, un septiņi no tiem ir oriģinālmūzika. Ir arī tautas mūzikas sadaļa un populāras melodijas. Tāpat mēģināsim dziedāt kopā ar publiku, būt interaktīvi," atklāj Kārlis Auzāns. Brīdī, kad viņš pats diriģēs sava oriģinālskaņdarba Meditation Plus izpildījumu čellu trio, orķestrim un sitaminstrumentiem, viņa vietā Melo-M spēlēs Estere Grīnberga, kura uzņēmusies arī milzīgā orķestra koordinatores lomu. Dzirdēsim arī pirms diviem gadiem tautas mūzikas stilā radīto Kopā mēs varam un pirmatskaņojumu Pavasara pali. Papildināts Radiohead hitu repertuārs, un pirmatskaņojums šādā sastāvā būs arī melodija no filmas Rokijs.

Kārlis Auzāns priecājas, ka čellisti brauc no visām Latvijas malām un šis ir lielākais čellistu kopums, kāds jelkad Latvijā ir spēlējis. "Savulaik Mstislava Rostropoviča festivālā tika sapulcēts 80 čellistu orķestris, mēs sākām ar 50, un tagad ir jau 135. Ir izaicinājums uzbūvēt tik lielu skatuvi. Tā būs pavērsta pret kora tribīnēm, un klausītāji varēs sēdēt koru amfiteātra rindās. Būs labāka redzamība un dzirdamība, ērtāk visiem. Prognozes liecina, ka būs labs laiks, +23 grādi."

Biļetes – Biļešu paradīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja