Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kalnciema kvartāla koncertvakars - The Coco'nuts, Arta Gāgas kvartets un Kristīne Prauliņa

Ceturtdien, 22. maijā Kalnciema kvartālā notiks brīvdabas koncerts, kurā uzstāsies virkne talantīgu mūziķu. Vakara pirmajā sadaļā no plkst. 19 - The Coco'nuts EP albuma Appetizer prezentācija, bet no plkst. 21.30 dzirdēsim Arta Gāgas džeza kvartetu, kur īpašā viešņa būs dziedātāja Kristīne Prauliņa.

Muzikālās apvienības The Coco'nuts sastāvā spēlē 8 cilvēki: Marija Broča – vokāls, Inese Bērziņa – vokāls un taustiņi, Monta Kurme – vokāls, Dita Frīdenberga – saksofons un vokāls, Pēteris Narubins – ģitāra un vokāls, Toms Valmiers – basģitāra, Jāzeps Podnieks – flauta un mutes ermoņikas, Artūrs Strautmanis – bungas. Grupa kopā spēlē nedaudz vairāk par gadu, aktīvi uzstājoties tepat Rīgā, kā arī visapkārt Latvijā un dažviet pat Eiropā (LMA karnevāls, Baltā nakts, festivāls Positivus’13 u.c.). The Coco'nuts spēlē fanka, blūza un rokenrola kombināciju ar nelielām iezīmēm no svinga un džeza. Šī gada ziemā ir ierakstīts  pirmais EP albums Appetizer. Albuma prezentācijā skanēs ne tikai piecas albumā iekļautās dziesmas, bet arī citas The Coco'nuts orģinālkompozīcijas. Ir svarīgi piebilst, ka koncertu atklās un noskaņu radīs pianists Matīss Repsis.

Vakara otrajā daļā no plkst. 21.30 Kalnciema kvartālā uzstāsies Arta Gāgas džeza kvartets, kur īpašā viešņa būs dziedātāja Kristīne Prauliņa. Upe nesa ozoliņu, Stāvēju dziedāju, Āvu, āvu baltas kājas un citas latviešu tautas dziesmu apdares ir kā turpinājums 2008. gadā iesāktajam projektam, kad iznāca A.Gāgas CD Tumša nakte, zaļa zāle, ko augstu novērtēja mūzikas profesionāļi, nominējot šo CD Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai. Tautasdziesmu melodijas ir tik bagātas, ka piedāvā nebeidzamas iespējas improvizācijai arī jazz mūzikā, tādēļ tās arvien notur manu interesi par šo skaisto mūzikas materiālu, tā A.Gāga, trīs Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu ieguvējs.

Kopā ar saksofonistu  A.Gāgu šajā koncertā muzicēs K.Vanadziņš (taustiņi), E.Ozols (bass), R.Dankfelds (sitaminstrumenti) un dziedātāja K.Prauliņa, kas pēdējā gada laikā ir uzvarējusi Riga jazz stage 2014, šobrīd aktīvi sadarbojas ar maestro R.Paulu. Speciāli šim koncertam tiek gatavoti pirmatskaņojumi - jaunas latviešu tautasdziesmu apdares kopā K.Prauliņu.

Pasākuma laikā darbosies dažādas brīvdabas kafejnīcas. Ieeja bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja