Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Stīvijs Vonders aicina atbalstīt Black Lives Matter kustību

Svētdien, 10. jūlijā, British Summertime koncertā Londonas Haidparkā Stīvijs Vonders aicināja atbalstīt Black Lives Matter (Melnādaino dzīvības ir svarīgas) kustību un paziņoja, ka ir "svētīts būt akls", vēsta britu mūzikas žurnāls NME.

Pēc tam, kad policisti ASV Luiziānas un Minesotas štatā pagājušajā nedēļā nogalināja divus melnādainus vīriešus Altonu Sterlingu un Filando Kastilu bez jebkāda pamata, Amerikā un citur pasaulē sākušies masu protesti. Pieci policisti atriebjoties tika nošauti protestā Dalasā ceturtdien.

Haidparka koncerta sākumā Vonders pūlim sacīja: "Es vēlētos jums visiem pateikt dažus vienkāršus vārdus. Šajā grūtajā laikā gribu teikt, ka jūs visus mīlu. Es jūs mīlu tāpēc, ka esmu svētīts būt akls, tā ir dāvana, lai parādītu tiem no jums, kam dzīvē viss ir, ka arī jūs esat svētīti. Katru dienu ir jāpateicas Dievam un jāizmanto viņa dotā dāvana – dziesma -, lai iedvesmotu jūs virzīties uz priekšu."

"No vienas puses, esmu laimīgs, ka dziesmas joprojām ir nozīmīgas gandrīz 40 gadus vēlāk. No otras puses, man ir skumji. Iemesls tam ir tas, ka dziesmas un vārdi, par ko runājām toreiz, joprojām ir aktuāli un šie sliktie apstākļi joprojām pastāv. Tas sāpina manu sirdi," paziņoja Vonders.

"Es ceru, ka mēs varam kaut ko mainīt. Ja arī jūs tam ticat, gribu iedrošināt izvēlēties mīlestību, nevis naidu. Tas ir tik vienkārši. Izvēlieties mīlestību, ne naidu, pareizo, ne nepareizo, laipnību, ne ļaunumu. Cerību, nevis bezcerību. Visu dzīves ir svarīgas, bet iemesls, kādēļ saku, ka melnādaino dzīvības ir svarīgas, ir tas, ka mēs esam pirmatnējie šīs zemes cilvēki. Tādēļ būtībā katrā no jums ir daļa melnādainā. Jums visiem ir dvēsele, tādēļ pārtrauciet noliegt savu kultūru! Mīliet sevi un savu ģimeni."

Black Lives Matter kustībai atbalstu izrādījuši arī tādi mākslinieki kā Bejonsē, Dreiks un Stormzy. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja