Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 15. septembris
Sandra, Gunvaldis, Gunvaris, Sondra

Tautas dziesmas un deju raksti. Ekspozīcija Dziesmusvētku telpa piedāvā trīs jaunas muzejpedagoģiskas nodarbības

Uzsākot jauno mācību gadu, Rakstniecības un mūzikas muzeja pastāvīgā ekspozīcija Dziesmusvētku telpa Mežaparka Lielajā estrādē piedāvā trīs jaunas muzejpedagoģiskas nodarbības, kuru laikā dažāda vecuma skolēni varēs gūt emocionāli un intelektuāli rosinošu pieredzi Dziesmu svētku centrālajā norises vietā, laikrakstu Diena informē muzeja pārstāvji

Katrā no šīm nodarbībām ir izvēlēts kāds īpašs satura akcents – piederības izjūta nodarbībā Mūsu dziesmusvētku stāsti, tautas gara spēka apzināšana nodarbībā Manas tautas dziesmas un latviešu tautastērpu rakstu atdzīvināšana gan dejā, gan ritmā nodarbībā Deju rakstu noslēpumi. Muzejpedagogi ir sagatavojuši bērniem arī papildu aktivitātes – nelielus uzdevumus un spēles, kas veicina izziņas prieku, raisa sarunas, atmiņas un jaunus jautājumus. Nodarbības ir piemērotas 1.–4., 5.–9. un 10.–12. klases skolēniem. To autore ir Edīte Putniņa.

Jāpiebilst, ka Rakstniecības un mūzikas muzeja pastāvīgā ekspozīcija Dziesmusvētku telpa ir Vispārējiem latviešu Dziesmu un deju svētkiem veltīta izstāde. Tā ir veidota divos stāvos, kas saturiski un funkcionāli viens otru papildina. Daudzajos ekspozīcijas stāstos par dalībniekiem, personībām un notikumiem cauri vijas gan Skolu jaunatnes, Gaudeamus un Ziemeļvalstu, gan ārpus Latvijas un novadu svētki, kas ir neatņemama Dziesmu un deju svētku tradīcijas daļa.

Vairāk informācijas par ekspozīciju un muzejpedagoģiskajām nodarbībām var lasīt interneta vietnē: Dziesmusvetkutelpa.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austras balvu iegūst grupa kuba

Sestdien, 14. septembra, vakarā kultūrvietā Hanzas perons, notika Austras balvas 2024 nominantu koncerts un balvas pasniegšanas ceremonija, kura ietvaros tika noskaidrots, ka šī gada Austras balvu ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja