Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 11. oktobris
Silva, Monta, Tince

Īsta svētku sajūta. Rīgas cirkā – izrāde ar akrobātiku un dažādu laiku dejām

Pacilājošs piedzīvojums ar zaļumballes elementiem – tā sezonas atklāšanas izrādi Oda ballei piesaka Rīgas cirks

Šo vērienīgo lielformāta izrādi uz Latviju ved Francijas cirka apvienība Le doux supplice, kurā darbojas pieredzējuši un pasaulē labi pazīstami cirka mākslinieki, kas ne vien ir talantīgi akrobāti, bet arī ar balles tematikai veltīto izrādi spēj uzburt īstu svētku sajūtu. Oda ballei (franču nosaukuma variantā – En attendant le grand soir jeb Gaidot lielo vakaru) Rīgas cirkā būs skatāma trīs vakarus – 10., 11. un 12. oktobrī plkst. 19.00.

Šī ir izrāde visai ģimenei, kas apvieno akrobātiku un dejas elementus. Mainoties mūzikas ritmiem, skatītāji kopā ar cirka māksliniekiem dosies ceļojumā cauri noskaņām un laikmetiem. Humora un sarežģītu akrobātikas triku pavadībā cirka arēnā mīsies tango, roks, valsis, hiphops, rondo, džezs un pat tautas dejas.

Rīgas cirka direktore Māra Pāvula stāsta: "Šāda mēroga izrādes ir retums ne tikai Rīgā, bet arī visā Eiropā. Tas būs grandiozs noslēgums Francijai veltītajai izrāžu sērijai, ko šogad realizējām sadarbībā ar Francijas institūtiem Rīgā un Parīzē. Oda ballei apvieno labākās Francijas laikmetīgā cirka tradīcijas – izcilu grupu akrobātiku, aizkustinošu poētiku un nepārspējamu humoru –, vienlaikus nododot skatītājam gluži vai ķermeniski sajūtamu vēstījumu par savstarpējām rūpēm, cieņu un uzticēšanos."

Rīgas cirka radošais direktors Mārtiņš Ķibers papildina: "Šajā izrādē skatītāji sajutīsies piederīgi balles virpulim un vēl ilgi pēc izrādes jutīs priecīgu pacilātību. Lai gan izrādē ir arī sava deva sentimenta un romantikas, tā pavisam noteikti ir humora pilna, pārsteigumiem bagāta un uzrunās dažāda vecuma skatītājus. Izrādes laikā iepazīsim kolorītu dīdžeju un vērosim elpu aizraujošu augstākā līmeņa akrobātiku – dažādus salto, cilvēku torņus un piramīdas."

2015. gadā dibinātajā cirka mākslinieku apvienībā Le Doux Supplice kopā sanākuši pieredzējuši akrobāti, kas uzstājušies kopā ar dažādām cirka nozarē starptautiski atzītām apvienībām. Apvienības dibinātāji ir Pjērs Žans Breo un Kamila Ro-Verpē. Izrādē Oda ballei kolektīvs uzstājas desmit cirka mākslinieku sastāvā. Le Doux Supplice mākslinieciskā valoda ir vērsta uz ķermeni iekustinošu un rotaļīgu pieeju akrobātiskajai tehnikai. Mākslinieki attīstījuši individuālu horeogrāfisko stilu, kas balstās akrobātikas apvienošanā ar kustību improvizāciju. Viņu mākslinieciskās valodas pamatā galvenokārt ir spēlēšanās prieks un klātesamības apzināšanās.

Biļetes – Bezrindas.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Paldies par patiesību! Aktrisi Rasmu Garni pieminot

Viņu varētu būt gleznojis Valdemārs Tone. Arī Nacionālā teātra aktrisei Rasmai Garnei piemita īpašā, latviešu sievietei raksturīgā emocionalitāte un gaišā pievilcība, kas gleznotāju tā vald...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja