Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Ciemos lauku mierā Vilsonu verandā. Rūķu māju saimnieki aicina uz izrādēm, koncertiem un sarunām

Kad aktieris Mārtiņš Vilsons Talsu novada Upesgrīvā vēra savas mājas durvis skatītājiem, dzejas izrāde lauku mājas verandā likās neprātīga ideja, bet tā pilnībā sevi attaisnoja. Publikas mīlētais iestudējums Čaks lauku mierā Vilsonu verandā netīšām aizsāka verandas izrāžu ciklu, kuram katru vasaru pievienojas jauna Mārtiņa radīta mazās formas dzejas izrāde

"Pie mums ierodas skatītāji no visas Latvijas, lai lauku mājas atmosfērā atpūtinātu prātu un priecētu sirdi. Rūķu mājas veranda ir kļuvusi par profesionālas mākslas telpu un kultūras tūrisma veicināšanas vietu mazā piejūras ciemā," teic māju saimnieki un kultūru mīlošu ciemiņu uzņēmēji Zane un Mārtiņš Vilsoni.

Šovasar Vilsonu verandā aizsākts pasākumu cikls Viesi verandā, kurā aicināti ciemoties dažādi mākslinieki. Skatītājiem būs iespēja šaurā lokā un mājas viesību atmosfērā satikt radošo profesiju pārstāvjus, baudīt viņu sagatavotos priekšnesumus un iesaistīties sarunās par mākslu un dzīvi.

Ciklu pagājušajā nedēļas nogalē aizsāka Evija Mundeciema un Jānis Lūsēns ar Ozolu skolā izauklēto mūziku. Šo svētdien, 14. jūlijā, Vilsonu verandā aktieri Imants Strads un Kaspars Gods izspēlēs pirmizrādi – komēdiju divos cēlienos Bardačoks Rolanda Atkočūna režijā. 18. jūlijā Rūķos uzstāsies pasaules skatuves iekarojušie mūziķi Agnese Egliņa (klavieres) un Daniils Bulajevs (vijole), bet 26. jūlijā gaidāms kino mūzikas vakars kopā ar J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas džeza kombo. 4. augustā verandas viesi būs lieliskais pāris dzīvē un uz skatuves Dita Lūriņa un Mārtiņš Egliens, savukārt 17. augustā – jaunie, talantīgie mūziķi Anna Marija Kubecka (klarnete) un Daniils Mickevičs (klavieres).

Visu vasaru Vilsonu verandā notiks arī namatēva Mārtiņa Vilsona veidotās dzejas izrādes. 11. jūlijā un 24. augustā būs skatāms "klasiski čakisks" iestudējums Čaks lauku mierā Vilsonu verandā, bet 20. un 27. jūlijā – uzvedums Mīlestības gads, kurā viegli erotiskā noskaņā savīsies Aleksandra Čaka dzeja un Nika Matvejeva mūzika. 25. jūlijā izrādē Ziemeļnieks skanēs Jāņa Ziemeļnieka vārsmas un Jura Kulakova kompozīcijas trīs Vilsonu – aktiera Mārtiņa, ģitārista Svena un kontrabasista Gustava – izpildījumā. Savukārt 9. augustā gaidāma kāda pirmizrāde!

Līdztekus izrādēm un koncertiem līdz pat septembrim Rūķu mājās apskatāmi arī fotogrāfa Māra Ločmeļa darbi no fotosērijas Seeing Time. Pasākumu apmeklētājus saimnieki solās sagaidīt ar pašceptām siermaizēm un dzirkstošiem Gardu muti zelteriem, eksperimentālā kārtā darbosies vasaras bufete Umm, un pasākumus varēs papildināt ar pastaigu gar jūru vai nakts peldi.

Biļetes var iegādāties Biļešu paradīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja