Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

(Ne)Spartaks

Rīgas Dinamo sastāvā joprojām ir uzbrucēji, kuri šajā sezonā nav guvuši vārtus, toties komandā ir tādi spēlētāji, kas vārtos var trāpīt pat neskatoties. To vakardienas spēlē apliecināja Mārtiņš Karsums, gūdams vārtus no iemetiena punkta, atrodoties ar muguru pret tiem. Savukārt Mārtiņš Cipulis, šķiet, kļuvis par Pekkas audžudēlu – jusdams galvenā trenera milzu uzticību, ko vairo slavinājumi Mārtiņam pēdējā laikā vai ik vienā intervijā, viņš nesas pa laukumu kā raķete.

Cipuļa pirmie vārti šīs sezonas turnīrā un ar tiem saistītās svinības visdažādākajos līdzjutēju un speciālistu līmeņos varētu iekļūt gada notikumu apskatos līdzās karstajiem notikumiem Lībijā un Ēģiptē. Ko vien vērts ir ieraksts Twitterī: „Ja iemestu Cipulis, kāds noteikti nomestos lejā no 3.stāva Arēnā. Bet tas būtu tā vērts”.

Rīgas Dinamo uzvara pār sīvākajiem pretiniekiem cīņā par vietu play off turnīrā ir ļoti noderīga – rīdziniekiem iegūti 3 punkti, maskaviešiem zaudēti 3 punkti – lūk, kāda starpība. Bet, atceroties pēcspēles preses konferences, kurās Dinamo treneris vairakkārt norādījis uz likumsakarīgiem zaudējumiem spēcīgām komandām, pēc vakardienas spēles treneri gribas pārfrāzēt: „Tik vāja komanda uz Arēnas Rīga ledus šajā sezonā vēl nebija redzēta”. Skaidrs, ka šādu frāzi preses konferencē varētu atļauties izteikt vien pāris treneru no KHL, piemēram, Nazarovs vai Ržiha, bet ne Rautakalio. Sākot jau ar vārtsargu, kurš acīmredzami nebija gatavs šādai spēlei, un beidzot ar slovāku šūniņu, kas uzvaru savai komandai centās izspiest ar individuāliem pūliņiem – šādai komandai šajā sezonā loģiska būtu palikšana ārpus izslēgšanas spēlēm.

Vakar redzētais Spartak atgādināja klases volejbola komandu, kurā, lai bumbu dabūtu pāri tīklam, pieaicināti pāris garo no vecākajām klasēm. Ļudučins, Ružička, Baranka – spēlētāji, kuru meistarība un vēlēšanās uzvarēt bija līmenī. Pārējie nodrošina kvorumu. Pat pirmo divu sezonu Rīgas Dinamo mīlulis Hosa ir nevis komandas līderis, bet viens no komandas spēlētājiem. Redzēsim, cik pamatotas ir runas par galvenā trenera Pačkaļina nomaiņu pret Hosu vecāko, lai gan, ja komanda plāno piedalīties vai vismaz nopietni pacīnīties par spēlēšanu play off turnīrā, rokāde Pačkaļins – Hosa izskatās visai reāla. (It īpaši pēc 5 pēc kārtas zaudētām spēlēm, tostarp pret Vitjaz ar 2:3, 1:8 pret SKA, 1:4 pret tiešajiem konkurentiem Rīgas Dinamo). Komandai nepieciešams restarts.

Novembrī aizvadītajās 5 mājas spēlēs 3 reizes izdevies uzvarēt, kopā iegūti 7 punkti no 15. Gandrīz puse, bet varēja būt arī vairāk (kā lai aizmirst izlaisto uzvaru pret SKA?!). Priekšā 5 izbraukumu spēļu sērija – CSKA ar Šupleru savu skatītāju priekšā ļoti vēlēsies uzvarēt un revanšēties par sezonas ievadā gūto zaudējumu. Komanda kopš pirmās tikšanās ir pastiprināta ar leģendāro Jašinu, bijušo vitjazieti Dārsiju Vero, atšķirībā no pirmās spēles sastāvā būs viens no līderiem – Paršins. Vienvārdsakot, tā nebūs pastaiga mākoņos. Pēc tam jau 4 spēles ar Austrumu konferences komandām (Novokuzņeckas Metallurg, Habarovskas Amur, Novosibirskas Sibirj, un Ufas Salavat Julajev), pret kurām prognozēt iznākumus būtu vieglprātīgi. Ja 5 izbraukuma spēlēs izdotos tikt pie 7-8 punktiem, rezultāts būtu neslikts. Ja iemetīs Cipulis vai Luceniuss, punktu būs vairāk!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi