Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Liķieru ražotājs Veta kļuvis maksātnespējīgs

Vienam no senākajiem liķieru ražotājiem SIA Veta pasludināts maksātnespējas process, raksta Dienas Bizness.

Kā liecina ieraksts Lursoft datu bāzē, pirms maksātnespējas procesa pasludināšanas izbeigts tiesiskās aizsardzības process. Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa tiesiskās aizsardzības procesu (TAP) uz diviem gadiem uzņēmumam bija noteikusi pērn septembrī. SIA Veta vadība komentārus par iemesliem, kāpēc neizdevās realizēt TAP plānu un kādi ir iemesli uzņēmuma maksātnespējai, nevēlējās sniegt. Arī uzņēmuma maksātnespējas administrators Armands Strods pirmdien nebija sazvanāms. Šobrīd ražošana uzņēmumā nenotiek.

Jau 2009. gadā, kad tika paaugstināta akcīze alkoholiskajiem dzērieniem, nozarē strādājošie uzskatīja, ka nodokļa celšanai būs negatīva ietekme. Tolaik SIA Veta valdes loceklis Jānis Janovskis prognozēja, ka uzņēmumam saruks apgrozījums un nāksies samazināt strādājošo darba algas, tāpat ietekmi jutīs gan zemnieki, gan spirta ražotāji. Uzņēmējs arī paredzēja gan budžeta parādnieku skaita pieaugumu, gan nelegāli ražotā alkohola apjomu palielināšanos. Jau tobrīd tika prognozēts, ka dzērienu imports no Baltkrievijas varētu pieaugt, kas pēc nozares ekspertu teiktā šobrīd vērojams arī realitātē.

Viens no nozares ekspertiem, kurš vēlējās palikt anonīms, atzina, ka SIA Veta aktīvu komercdarbību neveic jau ilgāku laiku un pamazām no tirgus ir izgājusi. Pēdējos gados uzņēmums produkciju ražoja pēc pasūtījumiem un pārdeva caur distributoriem. SIA Mobil Plus tirdzniecības direktors Vitolds Bremmers atzīst, ka Veta bija salīdzinoši neliels uzņēmums un ar saražotajiem liķieriem tam bija grūti konkurēt tik piesātinātajā tirgū.

SIA Veta kā pirmā privātfirma Latvijā saņēma licenci alkoholisko dzērienu ražošanai. Uzņēmums dibināts 1991. gadā, un kopš 1992. gada firma nodarbojās ar alkoholisko dzērienu ražošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses