Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +1 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

LTRK prezidenta amatā atkārtoti ievēlēts Rostovskis

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) padomes priekšsēdētāja amatā uz trešo termiņu ceturtdien tika ievēlēts Aigars Rostovskis.

Par viņu kopumā tika atdotas 408 no 475 par derīgām atzītajām LTRK biedru balsīm. Par otru kandidātu - SIA RCG-Lighthouse padomes locekli, LTRK biedru Kārli Šēnhofu (LRA) atdotas 67 balsis.

Rostovskis uzrunā pirms balsojuma izcēla, ka iepriekšējos sešos gados, kad viņš ir bijis LTRK prezidents, organizācijas biedru skaits ir trīskāršojies, pieaugot no apmēram 2000 līdz 6000. Tāpat viņš pieminēja, ka LTRK kontā atlikums veido 700 000 eiro, kas dod pamatu uz nākotni raudzīties ļoti mierīgi.

Ievēlēšanas gadījumā Rostovskis solīja rūpēties par visiem uzņēmējiem - gan dažādu nozaru, gan dažādu reģionu un lieluma uzņēmējiem.

"Man ir sapnis par Latviju. Par Latviju kā skaistu, plaukstošu valsti. Par valsti, kurā pulcējas talanti. Par valsti, kura ir viena no labklājīgākajām pasaulē. LTRK ir būtiska loma šī sapņa piepildījumā Mēs kļūstam aizvien jaudīgāki, mēs aizvien vairāk ietekmējam un aizvien vairāk ietekmēsim procesus Latvijā," sacīja Rostovskis, aicinot balsot par sevi. "Balsojot par mani, jūs balsojat par evolūciju," viņš teica.

Tikmēr Šēnhofs uzrunā pirms balsojuma uzsvēra, ka nevēlas nevienu pārliecināt par savu kandidatūru, akcentējot neizdarīto vai samazinot izdarītā nozīmīgumu, lai ar savu viedokli šķeltu LTRK kā organizāciju.

Stāstot par LTRK darba nākotnes redzējumu, viņš pauda, ka organizācijai būtu jāstrādā, lai tā veidotu "veselīgu, uz viena viļņa bāzētu, rezultatīvu, proaktīvu dialogu" ar publisko pārvaldi, piesaistot resursus.

"Motivējot, ieinteresējot, deleģējot, uzticoties, lai veidotu vidi, kur publiskā pārvalde un uzņēmēji ir partneri, nevis antagoniski pretpoli," sacīja Šēnhofs.

Viņš arī uzsvēra, ka ir jāatrod laiks, lai strādātu ne tikai biznesam un savai karjerai, bet visai sabiedrībai. "Jo rezultātā tā vide, ko mēs veidojam, ir tā pati vide, kur dzīvo mūsu maksātspējīgais klients, kur veidojam savus uzņēmumus un veidojam savu labklājību," teica Šēnhofs.

Savukārt uzrunā pēc rezultātu apstiprināšanas Rostovskis pateicās par ievēlēšanu amatā. "Man ir augsts gods būt šajā amatā, bet, kā jau teicu, tas ir komandas darbs, un es esmu vien šīs komandas kapteinis. Strādāsim kopā!" aicināja Rostovskis.

Viņš pauda pārliecību, ka Latvija ar LTRK palīdzību spēs nokļūt starp Eiropas un pasaules "labklājīgākajām valstīm"."Šāds virziens palīdzēs ikvienam no jums savu uzņēmējdarbību veikt daudz labākā, radošākā vidē," sacīja Rostovskis.

Tāpat viņš izteica pateicību savam oponentam uz LTRK prezidenta krēslu, solot, ka viņa un viņa vēlēšanu komandas izteiktās domas pirmsvēlēšanu procesā tiks ņemtas vērā Rostovska darbā kā organizācijas prezidentam.

Rostovskis, kurš ir SIA Biznesa augstskola Turība īpašnieks, pirmo reizi LTRK prezidenta amatā tika iecelts 2015.gadā, bet 2018.gadā viņš šajā amatā tika pārvēlēts atkārtoti.

LTRK padomes locekļus, tostarp padomes priekšsēdētāju amatā ieceļ uz trīs gadu termiņu.

LTRK ir uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mikro, mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. Kamerai ir apmēram 6000 biedru. LTRK ir Eiropas Tirdzniecības un rūpniecības kameru asociācijas un Starptautiskās Tirdzniecības palātas biedre.

Papildināta visa ziņa. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses