Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Svētdiena, 15. septembris
Sandra, Gunvaldis, Gunvaris, Sondra

Apmaldījušies trijās priedēs

Laikā, kad, veidojoties nākamā gada valsts budžeta pirmajām aprisēm, sākam apjaust to, cik daudz, bet patiesībā maz varēsim atļauties finansēt akūtās vajadzības ikvienā jomā, "katliņš sācis mutuļot" saistībā ar topošā apvienotā sabiedriskā medija valdes plānotā atalgojuma apjoma adekvātumu.

Adekvātumu nevis tādā nozīmē, ka varbūt «kādiem skauž», ka «pieci izredzētie» (kā kultūras ministrei Agnesei Lācei apliecinājuši Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) pārstāvji – konkursā uz šiem amatiem esot pieteikušies spēcīgi kandidāti) tiks pie 9–10 tūkstošu eiro algas, bet gan tādā nozīmē, ka šāds atalgojuma apjoms no nodokļu maksātāju naudas izskatās nepiedienīgi, zinot, ka skolas slēdz, autoceļi (īpaši reģionos) joprojām ir sliktā stāvoklī, medicīnai (tostarp onkoloģijas pacientiem) naudas nepietiek tieši tāpat kā policijai, ugunsdzēsējiem glābējiem, pensionāriem utt. Šajā situācijā pārsteidz (un reizē nepārsteidz) tas, ka atbildīgie, kuru rokās ir lemšanas tiesības par šo jautājumu, nespēj atrast īstus un loģiskus argumentus divām būtiskām niansēm – kāpēc ir jābūt tieši pieciem valdes locekļiem un kāpēc atalgojums ir tieši tāds. Tas, ka tiek piesaukti visdažādākie normatīvi, kas to paģērot, un viss notiekot likuma ietvaros, neiztur ne vismazāko kritiku, īpaši zinot, ka normatīvi paredz daudzas lietas medicīnā, sociālajā, izglītības, iekšējās drošības un virknē citu jomu, taču tas nav bijis šķērslis likumos atrunāto no valsts puses neizpildīt 100% apjomā.

Pēdējo dienu diskusijās par šo tēmu daudz tiek lietoti izteicieni par to, ka kādam neskauž vai skauž, ka kāds ir kādam "uzbraucis vai neuzbraucis", vēl kāds runā kaut ko par kvantitatīviem un kvalitatīviem rādītājiem, emocionāliem vērtējumiem utt.

Taču vēlreiz – lūgtum, nenonivelēsim šo nopietno jautājumu līdz iepriekš minētajām populistiskajām frāzēm. Nav runa par skaušanu, uzbraukšanu vai emocionāliem vērtējumiem, runa ir par nodokļu maksātāju naudu, bet ne tikai. Runa ir arī par topošā apvienotā sabiedriskā medija un tā vadītāju reputāciju. Tā vietā, lai publiski argumentēti, punktu pa punktam izstāstītu sabiedrībai, kāds būs apvienotais medijs, kādi tieši kvalitatīvi uzlabojumi, jauni produkti un vēl daudz kas cits labs tiks radīts un cik liels pienesums tajā visā būs tieši valdei, NEPLP šobrīd nostājas savā ziņā kategoriskā "abižotā" pozā pret to sabiedrības daļu (un noteikti ne mazu), kuri uzdod jautājumus, bet nesaņem atbildes. Manuprāt, šādi NEPLP un viņu atbalstītāji riskē vēl vairāk iedragāt uzticēšanos gan sev, gan arī sabiedriskajiem medijiem kopumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē