Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Laiks sakopt māju

Neskatoties uz to, ka pat valdību nomaiņa neiekavēja nākamā gada valsts budžeta pieņemšanu, tas, kādā virzienā un ātrumā nākamgad piedzīvosim valsts tautsaimniecības attīstību vai stagnāciju, pagaidām ir diezgan miglā tīts. Iemesls tam nav tikai Latvijas politiķu un ierēdniecības, teiksim nu pavisam godīgi, mazspēja skaidri definēt reālus mērķus un attiecīgi arī īstenot procesus, lai mērķus sasniegtu.

Lielā mērā neskaidrību par nākotni ietekmē arī lielie ģeopolitiskie notikumi – agresorvalsts Krievijas īstenotais karš Ukrainā, Izraēlas cīņa pret Hamās teroristu grupējumu, tāpat arī Ķīnas, ASV un citu lielvaru ģeopolitiskās un ekonomiskās intereses.

Taču aizvien krīt acīs, ka citas Latvijai līdzīgās valstis (piemēram, daudz piesauktie kaimiņi Igaunija un Lietuva), būdamas tādā pašā situācijā, tomēr kaut kā spējušas daudz labāk izvirzīt mērķus, definēt to sasniegšanai nepieciešamos darbus un tos konsekventi īstenot. Diezgan ticami, ka viens no būtiskiem iemesliem ir tas, ka citās valstīs pie varas bijis lemts nokļūt cilvēkiem, kuri neaizraujas ar dīvainu jaunvārdu un brīžiem pat pašiem nesaprotamu vārdu salikumu izgudrošanu un deklamēšanu, bet ir apveltīti ar viedumu, spēju racionāli un pragmatiski domāt, plānot un rīkoties.

Neapgalvoju, ka visi Latvijas ierēdņi un politiķi ir nekam nederīgi liekēži. Tomēr ierēdniecības un politikas jau tā trauslo reputāciju ir grāvuši un joprojām grauj tie indivīdi, kuri pat paši apzinās savu mazspēju vai pat pilnīgu nespēju paveikt ko labu valsts un sabiedrības labā. Turklāt pat tad, kad politiķi saņēmuši sabiedrības noraidījumu, šie indivīdi ar apskaužamu entuziasmu un bezgaumīgu populismu cenšas atkal nokļūt «pie siles», jo ir liela varbūtība, ka tā ir viņu vienīgā vieglas peļņas iespēja. Tieši tāpēc ļoti gribas ticēt, ka 2024. gads nesīs ilgi gaidītās pārmaiņas. Pārmaiņas pirmkārt katra individuālā cilvēka attieksmē pret sevi un savu lomu valsts attīstībā. Apzināšanos, ka ikviens no mums ir vērtība, ka mēs nedrīkstam zaudēt līdzcilvēkus, īpaši jauniešus. Tomēr – pozitīvas pārmaiņas nesagaidīsim, ja tikai sēdēsim un gaidīsim, kad tās pie mums atnāks. Tā nenotiks. Pārmaiņas neatnesīs arī ne politiķi, ne ierēdņi, jo lielākajai daļai no viņiem viss ir labi tāpat un neko mainīt valstī kopumā viņi nemaz negrasās. Ja nu vienīgi uzlabot tieši savu karjeru un dzīvi kopumā.

Kad uzkopjam mājokli, vienmēr cenšamies atbrīvoties no nevajadzīgām un pat traucējošām lietām. Valstī jādara tāpat – vajag izmest ārā visu lieko, lai atbrīvotu vietu vajadzīgām un noderīgām lietām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē