Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Par kandidātiem atbild Evika Siliņa

Pat neieslīgstot konkrētu personāliju iztirzāšanā, topošās jaunās valdības sastāva pirmās aprises neiedvesmo, un arī Latvijai tik vajadzīgo iedvesmu izrāvienam tās nesola.

Jaunā Vienotība (JV), kas šīs jaunās, labākās valdības vīzijas vārdā uz vairākiem mēnešiem politisko dienaskārtību pakārtoja tukšvārdībai un partiju kašķiem, nevis sabiedrībai degošiem jautājumiem, līdz beidzot šīs vīzijas vārdā upurēja pati sava premjera vadīto līdzšinējo valdību, acīmredzami spēlējas ar polittehnoloģijām, kur "jo sliktāk izskatās ZZS un Progresīvie, jo labāk a priori uz šī fona izskatās JV". Tas, vai šāds valdības sastāvs būs iespējamais labākais valstij, jau izskatās pēc sekundāra jautājuma, pakārtota šaurām partijas interesēm. 

Acīmredzot valdošā partija cer, ka publika un arī mediji būs aizņemti un fokusēsies uz ZZS un Progresīvo piedāvāto ministru kandidātu apšausmināšanu (atkarībā no tā, kurai ideoloģiskajai vai paaudžu nometnei tas vai cits viedokļu līderis vai redakcija simpatizē), bet šīs valdības izveides virsmotīvs un JV kā tās izveides dzenošais spēks tiks piemirsti.

Pirms ar šādu valdības sastāvu aiziets pēc uzticības balsojuma uz Saeimu, jāatgādina, ka, lai kā varbūt iedomājas JV, atbildība par jauno valdību, tās ministru sastāvu ieskaitot, pirmkārt ir tās izvirzītajai premjera amata kandidātei Evikai Siliņai.

JV mums kopš maija centās pierādīt, ka vecā valdība ar Nacionālo apvienību un Apvienoto sarakstu bija tāds atpakaļrāpuļu veidojums, kurā katrs spītīgi rāva savu šauro interešu rokas bremzi, neļaujot pārgrupēties izrāvienam. Tātad automātiski tam valdības variantam, kuru pāri līķiem izdevies salipināt, jābūt ne tikai pārākam, bet arī spējīgam šo valsts izrāvienu visās jomās nodrošināt.

Tas, ka Siliņa ņem pretī šādu jauno partneru piedāvāto ministru sastāvu, liecina, ka JV pirmkārt ir svarīgi izskatīties uz šī fona labāk, nevis panākt to, kas tika solīts kopš maija, – dinamiskāku, kvalitatīvāku, darbspējīgāku valdības komandu, kas tuvāko septiņu gadu laikā Latvijas ekonomikai dos tādu izrāvienu, kas mūs pietuvinās Eiropas vidējai labklājībai.

Var jau izvirzīt sazvērestības teoriju vai, ja vēlaties, versiju par polittehnoloģisku aprēķinu, ka peramā zēna loma, par ko parūpētos liberālie komentētāji, te atvēlēta ZZS, kas ar atsevišķiem saviem ministru kandidātiem (kultūra, ekonomika) pārspļauj Progresīvo gājienu ar veselības ministru Edgaru Labsvīru, kuram pielipusi Ilzes Viņķeles un Covid-19 skandalozo iepirkumu ēna. Bet tas nekādi neatbrīvo JV un premjera amata kandidāti no atbildības, cik kvalitatīvi sadiegta "dinamiskā izrāviena" valdība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē