Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Tas notiek ar visas valdības, tostarp premjera ziņu un faktiski atbalstu

Vakcinācijas haoss turpinās

Izskatās, ka šīs Lieldienas atmiņā paliks ne tikai ar kārtējām olu kaujām izolācijas apstākļos, bet arī ar kārtējo pierādījumu valdības, valdošo politiķu un pietuvināto personu, atļaušos teikt, cinismam un īpaši nekvalitatīvam darbam. Loģiski, tas atkal rezultējies sabiedrības sašutumā gan par nodokļu maksātāju naudas bezatbildīgu izkleķerēšanu, gan daudzu tūkstošu cilvēku laika un nervu bendēšanu.

Lai ko par Lieldienu haosu teiktu veselības ministrs Daniels Pavļuts, un lai kā atbildību par nenotikušajām daudzu tūkstošu cilvēku vakcinācijām par vakcinācijas procesu atbildīgie mēģinātu novelt uz ģimenes ārstiem vai pašiem cilvēkiem, katram loģiski domājošam ir skaidrs, ka labi apmaksātie (ne)vakcinācijas procesa īstenotāji kārtējo reizi apliecinājuši vai nu totālu nekompetenci, vai arī nepiedodami nihilistisku attieksmi pret saviem pienākumiem, vai arī abus divus.

Gribētos redzēt konkrētus faktus par Pavļuta pausto apgalvojumu, ka ''masu vakcinācijas'' izgāšanās saistīta ar pašu vakcinējamo cilvēku atteikšanos vakcinēties vai arī atteikšanos no konkrētas vakcīnas. Publiski izskanējusī informācija liecina pavisam ko citu. Personīgi pazīstu cilvēku, kurš vakcīnu saņēma pie sava ģimenes ārsta 1. aprīlī, bet 3. aprīlī ar stundas starpību saņēma divas īsziņas ar aicinājumu doties vakcinēties!

Turklāt iepriekš ''sistēma'' pati novirzīja cilvēku pie sava ģimenes ārsta. Interesanti, vai Pavļuts arī šādus cilvēkus pieskaita pie ''potes negribētājiem''?

Un arī vakcinācijas koordinatoru taisnošanās saistībā ar simtiem konstatēto faktu par ģimenes ārsta nosūtījuma nepieciešamību un tā saņemšanas neiespējamību brīvdienās izklausās vienkārši nožēlojama. Un arī 7000 vakcinēto četrās dienās (vidēji 1700 cilvēku dienā) kā liela panākuma daudzināšana ir propaganda.

Lai cik ļoti veselības ministrs un pārējie procesā iesaistītie cenšas sev ''dziedāt'' slavas dziesmas un lielīties ar neesošiem panākumiem, skaidrs, ka nu jau vairāk nekā gadu, un sevišķi pēdējos dažos mēnešos, nodokļu maksātāju nauda tiek ārprātīgā tempā izšķērdēta vēl neredzētos apjomos un nekaunībā – gan daudzajās reklāmas kampaņās, gan arī jaunās e-veselības sistēmas radīšanā.

Diemžēl ir ļoti liela neticība, ka ''jaunā'' e-veselība būs ideāla, tieši tāpat kā sapnis jau drīz iegūt kolektīvo imunitāti.

Taču būtiski – ne jau tikai ministrs un vakcinācijas koordinatori ir vienīgie atbildīgie par notiekošo. Tas notiek ar visas valdības, tostarp premjera ziņu un faktiski atbalstu – gan prasīto miljonu piešķiršana, gan klusēšana ik reizi, kad kārtējais naudas žūksnis iztērēts, kamēr vakcinācija joprojām buksē gan vakcīnu trūkuma, gan vakcinēt nespējas dēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē