Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pētījums: Mērena kafijas lietošana nāk par labu veselībai

Mērena kafijas lietošana nav kaitīga cilvēku veselībai un pat varētu novērst sirds slimību un citas hroniskas saslimšanas, pēc vairāk nekā 200 pētījumu analīzes noskaidrojuši zinātnieki.

"Kafijas lietošana kopumā izskatās nekaitīga, ja tā ir ierastajā uzņemšanas līmenī (..) un drīzāk nāk veselībai par labu, nevis kaitē", teikts žurnālā British Medical Journal publicētajā rakstā.

200 pētījumu analīze trīs vai četru kafijas tasīšu izdzeršanu saistīja ar lielāko riska samazinājumu attiecībā uz vairākām slimībām, uzsvēra Sauthemptonas Universitātes medicīnas pētnieka Robina Pūla vadītā komanda.

Viņi noskaidroja, ka trīs kafijas tasīšu izdzeršana dienā tiek "saistīta ar vislielāko labumu attiecībā uz sirds un asinsvadu slimību, koronāro sirds slimību un insultu salīdzinājumā ar kafijas nedzeršanu".

Trīs kafijas tasīšu izdzeršana dienā par 19% samazina risku nomirt no sirds un asinsvadu slimībām, par 16% samazina risku nomirt no koronārās sirds slimības un par 30% samazina risku nomirt insulta gadījumā, rakstīja pētnieki.

Tomēr pētījuma līdzautors Pols Roderiks brīdināja, ka vēl ir pāragri teikt, ka kafijas dzeršana tieši izraisījusi riska samazināšanos.

"Ietekme varēja būt tādiem faktoriem kā vecums, tas, vai cilvēki smēķēja un cik daudz viņi vingroja," britu sabiedriskajai raidorganizācijai BBC atzina Roderiks.

Pētījumā arī secināts, ka grūtniecēm kafiju lietot nevajadzētu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits