Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs
Pierast pie sacensību ritma rosina Asics Rīgas tiltu skrējiens

Iespēja izkustēties likteņupes krastos

Laikā, kad viens no skaistākajiem pavasara vēstnešiem ir skrējēju skaita palielināšanās galvaspilsētas ielās, kustības un aktīvas laika pavadīšanas entuziasti sarūpējuši rīdziniekiem iespēju vēl labāk sagatavoties maijā gaidāmajam Rīgas maratonam un citiem šīs sezonas skriešanas sacensību seriāliem. Turpmākajās nedēļās katru otrdienas pievakari Daugavas abos krastos norisināsies Asics Rīgas tiltu skrējiens. Pirmais no tiem – 21. martā.

"Nepozicionējam tās kā masu sacensības. Drīzāk kā iespēju izkustēties tiem, kuriem nepieciešams kāds bariņš riņķī, lai nebūtu jāskrien vienatnē. Šī ir iespēja sastapt līdzīgi domājošos," skrējiena organizētājs un pareizas skriešanas veikala 42km vadītājs Raimonds Soopargs cer, ka sacensības iekustinās arī tos, kas vēl meklē papildu stimulu fiziskām aktivitātēm mūsdienu sēdošajā laikmetā.

Atšķirībā no parastiem koptreniņiem skrējējiem tiks fiksēts distancē pavadītais laiks. "Redzam to kā iespēju aprast ar maču adrenalīnu un atmosfēru. Klasiskā iesācēja kļūda jau ir tā, ka sākumā bieži tiek pārķerts starts, un tad pēc pirmā vai otrā kilometra ir grūti. Šeit varam pierast kontrolēt savu ātrumu distancē," pamāca Soopargs. 

Asics Rīgas tiltu skrējiens notiks otrdienās septiņas nedēļas pēc kārtas, turklāt dalībnieki trasē varēs doties jebkurā sev ērtā laikā no plkst. 17.00 līdz 19.00. Īsākā distance starp Vanšu un Akmens tiltu būs aptuveni pieci kilometri, garākā starp Vanšu un Salu tiltu – desmit kilometru. Starta un finiša vieta paredzēta pie Swedbank ēkas Saules akmens, turklāt dalībniekiem būs pieejama bezmaksas autostāvvieta. Distances maršruts piemeklēts tāds, lai skrējējiem ne reizi nebūtu jāšķērso ielas braucamā daļa.

"Tas, kas skrējējus visvairāk tracina, ir sarkanā gaisma krustojumā. Tādu šeit nebūs. Vienīgais, kas dalībniekiem jāielāgo, – ka gājējs uz ietves tomēr ir galvenais. Taču mēs tajā nesaredzam problēmu, jo šauru vietu trasē īsti nav, turklāt skrējēju sablīvēšanās nav paredzama, jo starts tiks dots ar intervālu," saka Soopargs. Distancē būs iespēja izbaudīt Rīgas skatus un, iespējams, atklāt kādas sev līdz šim nezināmas skriešanas vietas.

"Zinu, ka daudziem ir pārsteigums, ka pašlaik ļoti mierīgi var skriet pa Salu tiltu, nemaz nedzirdot un neredzot augšā braucošās mašīnas. Pat diennakts tumšajā laikā tur var ļoti komfortabli darboties. Man pašam patīkams atklājums bija Lucavsala, kuras iepriekš nebija manos skriešanas maršrutos," stāsta sacensību rīkotājs.

Reģistrēties skrējienam iepriekš var pareizas skriešanas veikalā 42km Baložu ielā 3, taču pieteikties, tiesa, par paaugstinātu cenu, būs iespējams arī pēdējā brīdī starta un finiša zonā. Dalības maksa par vienu posmu ir divi līdz četri eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likteņstāstu emocionālā vēsturniece

Reiz sākusi ar teātra anekdotēm, Anita Mellupe nu raksta dzimtu, skolu, novadu hronikas. Arī priecājas par mazbērniem un dzīvi Limbažos.

Veselība

Vairāk Veselība


Dārza Diena

Vairāk Dārza Diena


Senioru Diena

Vairāk Senioru Diena


Dienas padomi

Vairāk Dienas padomi


Būve un interjers

Vairāk Būve un interjers


Cits

Vairāk Cits