Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Lietuvā izstrādāti tūrisma maršruti pa seriāla Karš un miers filmēšanas vietām

Lietuvas Valsts tūrisma departaments izstrādājis īpašus tūrisma maršrutus pa vietām, kur filmēts britu raidorganizācijas BBC pēc Ļeva Tolstoja romāna motīviem veidotais seriāls Karš un miers.

Lietuvā uzņemta liela daļa šī seriāla, kas Lielbritānijā jau izpelnījies lielu skatītāju interesi. Filmēšana notikusi Viļņā, Merķinē, Traķos, Traķu Vokē, Ķernavē un Rumšišķu etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā.

"Šī ir pirmā reize, kad mēs kino izmantojam tūrisma veicināšanai," pastāstījusi departamenta direktore Jurgita Kazlauskiene. "Kino tūrisms ir jauna un ļoti perspektīva tūrisma niša, ko lieliski prot izmantot daudzas pasaules valstis. Jau jūtam lielu tūristu interesi un ceram, ka mūsu iniciatīva liks pamatus kino tūrismam Lietuvā."

Departaments izveidojis trīs Kara un miera maršrutus angļu valodā - kājām pa Viļņu un ar velosipēdu vai automobili pa Lietuvu. Tie gan ir paredzēti tūristiem, kas ceļo ar saviem spēkiem, bet Kazlauskiene izteikusi cerību, ka tos pratīs izmantot arī Lietuvas tūrisma nozares uzņēmēji.

Kā norādījusi seriāla izpildproducente Lietuvā Lineta Mišeiķīte, BBC izvēli filmēt Lietuvā noteicis apstāklis, ka te netrūkst vizuāli izteiksmīgu un vēsturisku vietu. "Lietuvā Kuršu joma var pārvērsties Baikāla ezerā, Ķinti - Urālu stepēs, Traķu grants karjers, ja uzsnieg sniegs, var kļūt par Bēringa šaurumu, Rumšišķes - par Sibīriju, Ķernaves pilskalni - par Alpu nogāzēm," viņa stāstījusi.

Jūnijā seriālu varēs noskatīties arī Lietuvas skatītāji, un tas liek cerēt, ka jaunie maršruti varētu ieinteresēt arī viņus.

Jau ziņots, ka britu laikraksts The Daily Mail savā tūrisma ceļvedī pa seriāla Karš un miers filmēšanas vietām līdz ar citām pilīm un muzejiem Lietuvā un Krievijā iekļāvis arī Rundāles pili Latvijā.

Galvenās lomas seriālā spēlē aktieri Pols Dano, Lilija Džeimsa un Džeimss Nortons. Seriālā otrā plāna lomas atveido Džiliana Andersone, Rebeka Fronta un Stīvens Rī.

BBC uzņēmusi seriālu sadarbībā ar producentu kompāniju The Weinstein Company. Seriāla kopproducenti Latvijā un Lietuvā ir Baltic Film Services.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja